Wenches sommerblings

Ristet surdeigsskive servert med tomatsalat, stekt kylling, pesto og mozzarella.

Mats Sollid har vært i Dissimilis i mange år og er for mange kjent fra EmpoTV. Den matglade unge mannen gleder seg til festival på Rådhusplassen i Oslo i helgen, men i dag hjalp han Wenche i kjøkkenet med å lage;
Ristet surdeigsskive servert med tomatsalat, stekt kylling, pesto og mozzarella.

Dette trenger du:

Kylling:

  • 2 -3 kyllingfileter
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 kvister oregano

Tomatsalat:

  • 3-4 tomater
  • 1 sjalottløk
  • Olivenolje
  • frisk basilikum
  • Salt og pepper

Surdeigsbrød:

  • 4 store skiver surdeigsbrød
  • Olivenolje
  • 1 fedd hvitløk

  • Beregn 1-2 skiver fersk mozzarella per person
  • Pesto – (se egen oppskrift)

Slik gjør du:

Begynn med å lage pesto, se egen oppskrift lenger ned.

Stek kyllingfileter i olje i en varm stekepanne, dryss på salt og pepper.
Tilsett 1 fedd hvitløk og frisk oregano.
Stek kyllingfiletene 1-2 min. på hver side til de er gylne, øs med stekefettet.
Etterstek i varm stekeovn ved 125 grader i 8-10 min.
Avkjøl litt før kyllingfiletene skjæres i skiver.

Del tomater i biter og finhakk sjalottløk

Pensle brødskiver med litt olivenolje, stek gylne i grillpanne/stekepanne.
Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Dette kan gjøres i god tid før servering.

Smør pesto på de ristede skivene, fordel over tomatsalat, skiver av stekt kyllingfilet, mozarella og frisk basilikum.

SOMMERBLINGS: Perfekt mat i sommervarmen.  Foto: TV 2 
SOMMERBLINGS: Perfekt mat i sommervarmen.  Foto: TV 2 

Pesto

Dette trenger du:

  • 2 ss ristede pinjekjerner, evt. solsikkekjerner
  • 25-30 store blader av basilikum
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ca. 1 1/2 dl olivenolje
  • ca. 50 g revet parmesan

Slik gjør du:

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne, uten å bli stekt.

Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.

Spe med olje i en tynn stråle.

Tilsett revet ost helt til slutt.

Smak til med salt.