Grønnsakscurry med krydret mangodressing og couscous
Det ble eksotisk hos Wenche i dag, da en deilig krydret marrokansk vegetarrett sto på menyen.
Grønnsakscurry servert med krydret mangodressing og couscous
Tips: Kan serveres alene eller som tilbehør til grillet/stekt kylling
Dette trenger du:
- 2 løk
- 1 squash
- 3 gulrøtter
- 2 pastinakk, evt. 2-3 skiver sellerirot
- 1 fennikel
- Rapsolje/solsikkeolje til steking
- 1 ss red curry paste/chili ”pasta” fra glass
- 1 boks hermetiske tomater
- 1-3 fedd hvitløk
- ½ - 1 ts hakket frisk ingefær
- 8-10 tørkede aprikoser
- ca. 2 dl rosiner
- 1 dl sweet chilisaus
- 1-2 dl vann eller grønnsakskraft
- smak til med salt, pepper og saft fra 1-2 lime
- Frisk koriander eller bladpersille
Mangodressing:
- 1 mango
- 2 -3 dl yoghurt
- 1 dl mango chutney
Tilbehør: - Evt. ristede valnøtter eller mandelflak
- Server med couscous, kokte byggryn/byggris, brun ris eller quinoa . Linser eller bønner kan også serves til retten.
Slik gjør du:
Rens og del løk i tynne båter.
Del squash, gulrøtter, pastinakk og fennikel i staver eller skiver.
Varm olje i en panne med høye kanter og surr først løken i 3-4 min. til den er blank.
Tilsett resten av grønnsakene, og la surre med løken i 2-3 min.
Rør inn currypaste, rør om og la trekke ved middels varme i 1-2 min.
Tilsett hermetiske tomater, finhakket hvitløk, ingefær og vann/kraft til passe konsistens.
Kok opp og la trekke i 30-40 min., til grønnsakene er møre.
Tilsett aprikoser og rosiner de siste 10 min.
Smak til med sweet chilisaus, salt, pepper og lime.
Mangodressing:
Del, rens og skjær mango i terninger.
Bland inn yoghurt og smak til med mangochutney.
Dryss rikelig med frisk koriander før servering.
Stek evt. hakkede valnøtter, mandelflak i en tørre stekepanne og dryss over ved servering.