Slik lager du grove lunsjsnurrer med grønnkål

Wenche lærte artist Venke Knutson å bake grove lunsjsnurrer, for hjemme hos Venke er det ektemannen som tar seg av gjærbaksten.

Grove lunsjsnurrer med fylt med spinat eller grønnkål

Dette trenger du:

  • ca 8-9 dl grovbakstmel
  • 50 g tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1 1/2 ts tørket Provencekrydder eller oregano
  • 1 dl olje
  • 3 dl vann
  • Evt. egg til pensling

Fyll:

  • 2-3 never spinat eller grønnkål, grovhakket
  • 2 ss olje eller litt smør til steking
  • 1 ½ dl cottage cheese, evt. kesam
  • 1 ½ ts oregano/timian
  • Smak til med litt salt og pepper
  • 2 dl revet hvit ost

  • Evt. litt hakket kokt skinke

GROVE LUNSJSNURRER: Perfekt i matpakka eller som turmat, sunne og smaksfulle. Foto: TV 2              
GROVE LUNSJSNURRER: Perfekt i matpakka eller som turmat, sunne og smaksfulle. Foto: TV 2              

Slik gjør du:

Bland mel, tørrgjær, salt og krydder i en bakebolle.
Tilsett fingervarmt vann og olje.
Elt sammen i 6-8 min, til en glatt deig.
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30–40 min., til deigen har dobbel størrelse.

Finhakk spinat eller grønnkål og surr i olje/smør ved middels varme.
Spinat i 1-2 min., grønnkål i 3-4 min. og tilsett cottage cheese eller kesam sammen med krydder, salt og pepper.

Ha deigen over på et melet bakebord, kna sammen og kjevle ut til et rektangel.
Fordel fyllet utover den ene langsiden og dryss over revet ost.
Rull sammen og skjær i skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 30-40 min.

Varm stekeovn til 225 grader.
Stek på midterste rille i varm stekeovn, 12-15 min.
Avkjøl på rist.

Snurrene kan fryses.
Perfekt som nistemat, ta opp frosne snurrer om morgenen og legg i matboksen, de vil tine til lunsj.