Toscakake - klassikeren som aldri går av moten
Perfekt kake å ha med på piknik, avslutninger og dugnadsfester.
En saftig, smakfull og holdbar kake med nøttetopping.
Stek i en rund smurt form, ca. 22 cm i diameter.
Dette trenger du:
- 3 egg av normal str, evt. 2 store egg
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g smeltet smør
- ½ dl matfløte
- saft og finrevet skall av en halv sitron
- 120 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Nøttetopping:
- 100 g smør
- 100 g sukker (gjerne brunt eller en blanding av lyst og brunt sukker)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss hvetemel
- 2 ss matfløte
- 125 g grovhakkede mandler, hasselnøtter og pistajenøtter
Slik gjør du:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
Tilsett fløte og sitron i det smeltede smøret, avkjøl litt før smør og fløteblandingen tilsettes vekselvis med hvetemel og bakepulver (siktet sammen)i eggedosisen.
Hell deigen i smurt form og stek på midterste rille i varm stekeovn, 175 grader i ca. 25 minutter.
Lag nøttetoppingen mens kaken steker.
Smelt smør, sukker, vaniljesukker, mel og fløte i en kasserolle.
Rør til en glatt masse.
La blandingen småkoke ca. 1 minutt under omrøring.
Bland inn de hakkede mandlene og nøttene.
Fordel nøtteblandingen forsiktig over den stekte kaken.
Sett kaken tilbake i stekeovnen og stek videre i 15-20 minutter til toppen blir gyllen.
Toppen vil stivne når kaken avkjøles.
Serveres gjerne lun med litt myk iskrem, vaniljekesam eller pisket krem.