Boeuf bourguignon = knallgod biffgryte

Verdenskjent fransk klassiker på menyen hos Wenche. Biffgryte fra Burgund, en rustikk, enkel og smakfull gryte!

Dette trenger du:

  • ca. 800 g benfritt storfekjøtt av høyrygg, bog eller mørbrad
  • ca. 150 g bacon
  • smør/olje til steking
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 1/2 ts salt
  • grovmalt pepper
  • 1 ss tørkede Provence urtekrydder blanding
  • 1 laurbærblad
  • 4 ss tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • ca. 3 dl kraft eller buljong
  • 8-10 småløk
  • 2 gulrøtter
  • ca. 200 g sopp
  • persille
BIFFGRYTE: En fransk klassiker, som er enkel å lage.  Foto: TV 2
BIFFGRYTE: En fransk klassiker, som er enkel å lage.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i litt store terninger.

Skjær bacon i biter og sprøstek i smør/olje i en vid gryte/panne med høye kanter.

Ta opp baconet.

Brun kjøttet i flere omganger i fettet i pannen.

Dryss på salt og pepper, tilsett finhakket hvitløk og løk i tynne båter, tørkede urter, laurbærblad og tomatpuré.

Hell over kraft og vin.

Kok opp og la kjøttet trekke, ca. 50 min. under lokk.

Rens små løk og del gulrøtter i staver.

Ha grønnsakene over i gryta sammen med brunet sopp.

Kok opp og la trekke uten lokk ca. 30 min.

Smak til med salt og krydder.

Dryss over rikelig med finhakket persille før servering.

Server med potetmos.

Tips til potetmos:

Kok poteter og sellerirot i usaltet vann.

Hell av kokevannet.

Mos poteter og sellerirot, og spe med varm melk eller matfløte.
Smak til med litt smør, revet parmesan, salt og pepper.