Retromat i Wenches kjøkken
Klassikeren fra sekstitallet, fylte terteskjell, fikk sin renessanse hos Wenche i dag.
Fiskepudding kan byttes ut med store terninger av kokt, fersk fisk; skrei, sei eller laks/ørret.
Oppskriften rekker til fire til seks terteskjell .
Hvit saus:
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- ca 5 dl melk
- salt, pepper
- ½ ts karri eller ¼ ts chilipepper
Fyll:
- 250-300 g fiskepudding i terninger(fiskepuddingen bør inneholde minst 55-60% fisk, gjerne mer)
- 2-3 dl fryste grønne erter
- Pillede reker
- Dill, sitron
- Eventuelt friske kokte aspargestopper (ikke hermetiske)
Slik gjør du:
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel.
Spe med melk mens du rører godt hele tiden.
Kok opp under omrøring, smak til, la trekke i 8-10 min.
Smak til med salt og krydder.
Legg de fryste ertene i lettsaltet vann.
Kok opp, og ha over i et dørslag.
La ertene renne godt av seg.
Del fiskepuddingen i terninger og tilsett i den hvite sausen. Varm opp.
Rett før servering; tilsett erter, dill/gressløk i sausen.
Server stuingen i varme, sprø terteskjell.
Terteskjellene varmes i stekeovn for at de skal bli sprø og velsmakende.