Herlig vintermat

Sjømat er best om vinteren! Wenche laget en varmende pastarett med ferske blåskjell fra Rissa.

Dette trenger du:

  • 1-2 nett med norske blåskjell
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½- 1 rød chili
  • 1 stor moden plommetomat
  • 5 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 400-500 pasta / spagetti
  • 1/2 sitron
  • Persille
Pasta med blåskjell. FOTO: TV 2
Pasta med blåskjell. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Sjekk skjellene, kast skjell som har åpnet seg eller er knust.

Legg skjellene i rennende iskaldt vann, la de renne godt av seg før de legges i pannen med hvitløk og chili.

Rens og finhakk, løk, hvitløk og chili og grovhakk tomat.

Legg pasta i kokende lettsaltet vann og la koke 7-8 min.

Varm olje i ens stekepanne med høye kanter og surr hvitløk og chili til blank uten å bli brunt, tilsett godt avrente blåskjell og grovhakket tomat.

Tilsett vin og kok opp å la surre til skjellene har åpnet seg. (Skjell som ikke åpner seg kastes)

Tilsett godt avrent nykokt pasta (al dente) i pannen med blåskjell, vend lett om og la pastaen trekke til seg kraften fra blåskjellene.

Press over saft fra 1/2 sitron. Dryss over hakket persille rett før servering.