Herlig vintermat
Sjømat er best om vinteren! Wenche laget en varmende pastarett med ferske blåskjell fra Rissa.
Dette trenger du:
- 1-2 nett med norske blåskjell
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- ½- 1 rød chili
- 1 stor moden plommetomat
- 5 ss olivenolje
- 1 dl hvitvin
- 400-500 pasta / spagetti
- 1/2 sitron
- Persille
Slik gjør du:
Sjekk skjellene, kast skjell som har åpnet seg eller er knust.
Sprøstekt torsk servert med rødvinssaus, stekt sopp, mandel- og sellerirotmos
Legg skjellene i rennende iskaldt vann, la de renne godt av seg før de legges i pannen med hvitløk og chili.
Rens og finhakk, løk, hvitløk og chili og grovhakk tomat.
Legg pasta i kokende lettsaltet vann og la koke 7-8 min.
Varm olje i ens stekepanne med høye kanter og surr hvitløk og chili til blank uten å bli brunt, tilsett godt avrente blåskjell og grovhakket tomat.
Tilsett vin og kok opp å la surre til skjellene har åpnet seg. (Skjell som ikke åpner seg kastes)
Tilsett godt avrent nykokt pasta (al dente) i pannen med blåskjell, vend lett om og la pastaen trekke til seg kraften fra blåskjellene.
Press over saft fra 1/2 sitron. Dryss over hakket persille rett før servering.