Smakfulle lakseburgere

Lakseburgere er enkelt å lage og serveres her med kremet rødkål. Som tilbehør har Wenche valgt små ovnsbakte små poteter.

Du kan også servere lakseburgerne i pitabrød eller på en brødskive.

Ovnsbakte små poteter legges i en form, fordel over litt olje, salt og pepper. Stek i varm stekeovn 200 grader til potetene er møre, ca. 30 minutter. Tiden er avhengig størrelsen på potetene. Store poteter kan deles i båter.

Lakseburger

  • Ca. 600 g laksefilet (eller annen fiskefilet) uten skinn og ben
  • 1 ts salt
  • 2 ts grov sennep
  • Litt finhakket purre eller løk (3-4 ss)
  • Finhakket dill eller persille (kan sløyfes)
  • 3 ss iskaldt vann

Rødkål og eplesalat

  • Ca. 5 dl finsnittet rødkål
  • 1 eple
  • 1 dl lettrømme eller yoghurt
  • 1 dl majones (kan erstattes med rømme eller yoghurt)
  • 1-2 ss sweet chilisaus eller 1 ss ketchup (uten sukker)
  • Salt og eventuelt noen dråper sitron eller lime
  • Salt, pepper

Slik gjør du:

Skjær laks i terninger, tilsett salt og eventuelt pepper og kjør sammen i en foodprocessor til en grov masse. Har du ikke foodprocessor grovhakk laksen, tilsett salt eventuelt pepper og arbeid sammen med hendene til en halvgrov masse. Form til burgere og stek i olje i en stekepanne 3-4 minutter på hver side til de er gylne.

Rødkål og eplesalat:

Snitt opp rødkål og finhakk eple. Bland sammen rømme og majones. Vend inn rødkål og eple og smak til med sweet chilisaus, sitron/lime og salt.