Smakfulle lakseburgere
Lakseburgere er enkelt å lage og serveres her med kremet rødkål. Som tilbehør har Wenche valgt små ovnsbakte små poteter.
Du kan også servere lakseburgerne i pitabrød eller på en brødskive.
Ovnsbakte små poteter legges i en form, fordel over litt olje, salt og pepper. Stek i varm stekeovn 200 grader til potetene er møre, ca. 30 minutter. Tiden er avhengig størrelsen på potetene. Store poteter kan deles i båter.
Lakseburger
- Ca. 600 g laksefilet (eller annen fiskefilet) uten skinn og ben
- 1 ts salt
- 2 ts grov sennep
- Litt finhakket purre eller løk (3-4 ss)
- Finhakket dill eller persille (kan sløyfes)
- 3 ss iskaldt vann
Rødkål og eplesalat
- Ca. 5 dl finsnittet rødkål
- 1 eple
- 1 dl lettrømme eller yoghurt
- 1 dl majones (kan erstattes med rømme eller yoghurt)
- 1-2 ss sweet chilisaus eller 1 ss ketchup (uten sukker)
- Salt og eventuelt noen dråper sitron eller lime
- Salt, pepper
Slik gjør du:
Skjær laks i terninger, tilsett salt og eventuelt pepper og kjør sammen i en foodprocessor til en grov masse. Har du ikke foodprocessor grovhakk laksen, tilsett salt eventuelt pepper og arbeid sammen med hendene til en halvgrov masse. Form til burgere og stek i olje i en stekepanne 3-4 minutter på hver side til de er gylne.
Rødkål og eplesalat:
Snitt opp rødkål og finhakk eple. Bland sammen rømme og majones. Vend inn rødkål og eple og smak til med sweet chilisaus, sitron/lime og salt.