prøv den svenske TV-kokkens spennende retter:

Tina Nordströms tomatiserte gulrotsuppe og søtpotet-aioli

Det var god stemning og mye å snakke om da den skånske kjendiskokken (45) prydet God morgen Norge-kjøkkenet sammen med Wenche. Her er oppskriftene på Tina Nordströms spesielle aioli og friske gulrotsuppe – perfekt til helgekosen!

Søtpotetaioli-dipp
Til 4 personer.
Passer til grillmat, stekt kjøtt og fisk.

Du trenger:
• 1 stor søtpotet 250 -300 g
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 2 eggeplommer
• 1-1 ½ dl olivenolje
• 1-2 ss ferskpresset limesaft
• salt, tabasco

Prikk søtpoteten med en gaffel og bak/«stek» den i mikrobølgeovnen i 8-10 min til den er mør eller i stekeovn ved 220 grader i ca 1 time.

SØTPOTETAIOLI: Det er bare å bruke fantasien når det gjelder aioli. Prøv Tina Nordströms vri med søtpotet!
SØTPOTETAIOLI: Det er bare å bruke fantasien når det gjelder aioli. Prøv Tina Nordströms vri med søtpotet!

Del poteten og grav ut innmaten, ha over i en bolle og mos med en gaffel.

Tilsett finhakket hvitløk og eggeplommer og visp sammen med «potetmosen».

Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens du visper godt. Spe og visp til massen tykner som en majones.

Smak til med limesaft, salt og tabasco.



​Gulrotsuppe med tomat og ingefær

4 porsjoner.

Du trenger:
• 5 gulrøtter
• 1 gul løk
• 2 fedd hvitløk
• ½ dl olivenolje
• 1 krm kajennepepper
• ½ ts salt
• saft av 1 appelsin
• saft av 1 lime
• 5-6 cherrytomater
• ca 4 cm frisk ingefær

Til servering: 1 avocado og 1 ss valmuefrø

Skrell gulrøtter, løk og hvitløk. Skjær gulrøtter i skiver, løken i båter og knus/finhakk hvitløk. Ha over i en kasserolle, tilsett olje, kajennepepper og salt. Hell på vann til det så vidt dekker.

Kok opp og la småkoke til gulrøttene er myke. Tilsett saft fra appelsin og lime. Skrell og riv fint opp ingefær og tilsett i gryten sammen med tomater i biter. Kjør til en jevn, glatt suppe med en stavmikser eller kjør sammen i en blender. Suppen kan ev siles hvis det er biter i den. Smak til med salt.

Del avokado i to, ta ut steinen og del avokadokjøttet i terninger. Øs suppen opp i skåler, legg over avokadoterninger og dryss med valmuefrø.