Bergen slo 30 år gammel regn-rekord i juli

Bergen (NTB): Mørke og regntunge skyer har gitt den våteste juli i Bergen på over 30 år. Spørsmålet er om det vil øse ned så mye de neste dagene at en over hundre år gammel nedbørsrekord blir knust.

Ikke på 30 år har det regnet så mye i Bergen i juli. Arkivfoto: Marit Hommedal / Scanpix .
Ikke på 30 år har det regnet så mye i Bergen i juli. Arkivfoto: Marit Hommedal / Scanpix . Foto: Hommedal, Marit

Fram til klokken 17 torsdag ettermiddag var den uoffisielle nedbørsmengden for juli på målestasjonen Florida i Bergen sentrum hele 248,1 millimeter.

– Denne målestasjonen har aldri målt så mye nedbør i juli. Vi må tilbake til 1970 for å finne høyere nedbørsmengde, men da på den tidligere målestasjonen Frederiksberg, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

Festningen Frederiksberg fungerte som Meteorologisk institutts målestasjon fra 1903 til 1985.

Målingen fra 1970 endte på 274 millimeter nedbør, noe det ikke er helt usannsynlig at årets juli vil slå. Spørsmålet er om rekorden fra 1964 på hele 297,1 millimeter blir stående. Det er den største nedbørsmengden som er målt på de to bergensstasjonene siden målingene i Bergen sentrum startet.

Mens været i store deler av landet er blitt beskrevet som ustabilt den siste juliuka, er unntaket Vestlandet, der det er og blir stabilt vått og grått. Wahl forteller at de kommer med oppdatert nedbørstall og en offisiell måling klokken 20 torsdag kveld.

Mer innhold fra TV 2