Glemt passord? Logg inn med Facebook
Sportyklubben
STADIG MER POPULÆRT: Proteinpulver og kosttilskudd selges ikke lenger bare i spesialbutikker og helsestudioer. Nå omsetter dagligvarebutikker slike produkter i stor skala, også til unge jenter og mosjonister..
STADIG MER POPULÆRT: Proteinpulver og kosttilskudd selges ikke lenger bare i spesialbutikker og helsestudioer. Nå omsetter dagligvarebutikker slike produkter i stor skala, også til unge jenter og mosjonister.. Foto: Nina Kausland/TV 2

Ungjenter hamstrer proteinpulver i nærbutikken

Her er handlelisten til treningsglade nordmenn: Melk, brød og kosttilskudd.

Del med andre:
Twitter Epost Del Facebook
 

Første treningsapp på norsk ute nå

Proteinpulver og kosttilskudd selges ikke lenger bare i spesialbutikker og helsestudioer. Nå omsetter dagligvarebutikker slike produkter i stor skala.

Coop Obs! på Lagunen Storsenter i Bergen selger proteinprodukter for over 100.000 kroner hver måned, en tidobling på to år, skriver Bergens Tidende.

LES OGSÅ: Stadig flere dør av dette

Kundene er i større grad unge jenter, som inspireres av rosabloggere, blader og forum som skriver om lavkarbo og proteinshake. Men kjøperne er også middelaldrende mosjonister på jakt etter finere og sprekere kropp, samt slankeopererte og andre med behov for næringstilskudd.

Millionbusiness
Som TV 2 Sporty meldte i fjor opplever leverandørene av sportsernæring i Norge stadig fetere dager.

Treningsvillige nordmenn er ikke lenger fornøyde med bare å innta et normalt norsk kosthold. Vi kjøper energidrikk, proteinbarer, kreatin, vitaminer, pulver og lignende produkter for flere hundre millioner kroner årlig.

Se reportasjen i TV 2 Sporty fra mai 2011 her:

Proteinfabrikken, den største leverandøren i Norge, anslår at de alene vil bikke 100 millioner kroner i omsetning i 2012.

Coop Obs! i Bergen er den mest innbringende av dagligvarebutikkene i Coop-kjeden, som Proteinfabrikken innledet samarbeidet med i 2010.

MUSKELBYGGING: Kosttilskudd og proteinpulver er tradisjonelt blitt forbundet med kroppsbyggere. Bildet er tatt på Venice Beach, USA.MUSKELBYGGING: Kosttilskudd og proteinpulver er tradisjonelt blitt forbundet med kroppsbyggere. Bildet er tatt på Venice Beach, USA. Foto: MARK RALSTON / AFP/Afp

LES OGSÅ: Denne fisken gir deg også omega-3

De tradisjonelle salgskanalene er fortsatt viktige for sportsernæringsbransjen. En gjennomsnittlig norsk helsestudiokunde kjøper sportsernæring for en tusenlapp i året.

Ernæringseksperter advarer mot å innlemme proteintilskudd i kostholdet.

– Slike tilskudd har ingen plass i kostholdet til normalbefolkningen, og det gir ingen ekstra kroppslige gevinster i forhold til vanlig mat, sier Mette Helvik Morken, ernæringsdoktor ved Haukeland universitetssykehus til BT.

LES OGSÅ: Mattilsynet advarer mot farlig kosttilskudd

PROTEINRIKT: Egg, nøtter og kjøtt er naturlige proteinkilder i et ordinært, norsk kosthold.PROTEINRIKT: Egg, nøtter og kjøtt er naturlige proteinkilder i et ordinært, norsk kosthold. Foto: Illustrasjonsfoto © colourbox.no

Her er tradisjonelle proteinkilder du kan innlemme i kostholdet ditt:

Animalsk mat:
* Melk
* Yoghurt
* Hvitost
* Cottage cheese
* Egg
* Fiskefilet
* Kyllingfilet
* Tunfisk

Vegetabilsk mat:
* Fullkornbrød
* Kokt pasta
* Kokt ris
* Bønner/linser
* Tomatbønner
* Nøtter/frø
* Soyamelk

LES OGSÅ: Nordmenn har rekordlavt sukkerinntak

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!

 
Disqus sitt kommentarsystem.

reklame

BMI-kalkulator

Body Mass Index (BMI) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt.

Verdien for vekt mangler eller er ikke i riktig format.
Verdien for høyde mangler eller er ikke i riktig format.

Din BMI er kalkulert til ...


BMI på under 18,5
Undervektig
BMI på mellom 18,5 og 24,9
Normal kroppsvekt
BMI på mellom 25 og 29,9
Overvektig
BMI på mellom 30 og 34,9
Fedme
BMI på mellom 35 og 39,9
Fedme, klasse II
BMI på 40 og over
Fedme, klasse III
(ekstrem fedme)

reklame

reklame