Lavkarbo øker risikoen for slag

Kostholdstrenden øker risikoen for både hjertesykdom og slag, viser ny stor undersøkelse.

LAVKARBO: Den uheldige effekten av lavkarbo varierer veldig fra person til person. Noen tåler det farlige mettede fettet i forhold til kolesteroløkning, men ikke de fleste, ifølge Kjetil Retterstøl ved UiO. (Foto: Illustrasjonsbilde / Colourbox/)
LAVKARBO: Den uheldige effekten av lavkarbo varierer veldig fra person til person. Noen tåler det farlige mettede fettet i forhold til kolesteroløkning, men ikke de fleste, ifølge Kjetil Retterstøl ved UiO. (Foto: Illustrasjonsbilde / Colourbox/)

Bli medlem i TV 2 Sporty - vinn proff pulsklokke British Medical Journal har nå publisert en svensk studie som viser sammenheng mellom lavkarbokosthold og økt risiko for hjertekarsykdom. Dette er den foreløpig største studien som viser langtidseffektene ved lavkarbokosthold. Undersøkelsen viser at den populære dietten fører til fire til fem ekstra tilfeller av hjertekarsykdom og hjerneslag blant 10.000 kvinner per

Mer innhold fra TV 2