- I årets turnering skal det bli interessant å følge med på FC Anzji fra Russland og Dalian Aerbin FC fra Kina som er vårt første bekjentskap i turneringens historie med et lag fra den øverste divisjonen i Kina

Seriemester Molde er havnet i gruppe med Rosenborg, IFK Göteborg, Olimpija Ljubljana, Spartak Moskva og Dalian Aerbin i årets Copa del Sol.

Turneringen spilles i Benidorm og La Manga. Molde og RBK skal spille sine kamper i Benidorm.

12 lag booket
12 lag fra sju nasjoner deltar når turneringen avvikles for tredje gang. Copa del Sol innledes 28. januar. Gruppevinner spiller finale 7. februar.

Cupmester Aalesund er i La Manga-gruppen sammen med Tromsø. Kalmar FF, FC København, Anzji og Sjakthar Donetsk. 18 av 19 kamper blir fjernsynsoverført.

– Vi har mottatt gode tilbakemeldinger fra lagene i årets turnering som er godt fornøyd med motstanden og kampoppsettet, sier Jo Bergsvand, turneringsleder for Copa del Sol i Norsk Toppfotball.

Møter verdens best betalte
De norske lagene får tøff motstand. Aalesund og Tromsø skal ut mot de ukrainske mesterne fra 2011, Sjakthar Donetsk. I tillegg venter russisk Anzji med Samuel Eto'o som den store stjernen.

Kameruneren har en årslønn på omlag 160 millioner kroner og er verdens best betalte fotballspiller. I Anzji Makhatsjkala spiller også den aldrende brasilianske vingbacken Roberto Carlos og tidligere Chelsea-kant Jurij Zjirkov.

Klubben, som ble stiftet i 1991 og ligger i et meget utrygt område i nærheten av Tsjetsjenia, eies av styrtrike Suleyman Kerimov. Han er verdens 136. rikeste mann, ifølge magasinet Forbes, og skal ha som ambisjon å gjøre Anzji til Russlands beste klubb.

Klubben har allerede fått kallenavnet «Russlands Manchester City».

– Copa del Sol turneringen fortsetter med å tiltrekke seg attraktive lag, og i årets turnering skal det bli interessant å følge med på FC Anzji fra Russland og Dalian Aerbin FC fra Kina som er vårt første bekjentskap i turneringens historie med et lag fra den øverste divisjonen i Kina, sier Magnus Malmros, Prosjektleder for Copa del Sol hos IEC in Sports.

Møter FCK
De danske mesterne FCK blir også en vanskelig oppgave for Aalesund og Molde. Kalmar FF ble nummer åtte i Allsvenskan sist sesong.

For Molde og Rosenborg venter noe lettere motstand, men det er høy kvalitet på Spartak Moskva. Laget ligger på fjerdeplass i den russiske førstedivisjonen. IFK ble nummer sju i Sverige sist sesong, mens Olimpija er på tredjeplass i den slovenske eliteserien. Dalian Aerbin er en spennende klubb fra kinesisk fotball. Klubben rykket sist sesong opp til den kinesiske superligaen.

(©NTB)