Ronaldo og co. snublet i premieren – Messi og Villa imponerte

Gonzalo Higuaín ga Real Madrid en tidlig ledelse, men det ble bare 1-1 hjemme mot Valencia i den spanske serieåpningen søndag.

REAL MADRID: Tapte mot Getafe (arkivfoto) (Foto: Andres Kudacki/Ap)

Real Madrid-Valencia 1-1

Det ble dermed ingen optimal seriestart for tittelholderen, som satte flere rekorder forrige sesong. Det sto ikke på sjansene, men Valencia forsvarte seg godt og holdt unna for Cristiano Ronaldo og co.

Real Madrid kom som ventet raskt ut av startblokkene på Santiago Bernabéu. Higuaín ordnet 1-0 allerede etter ti minutter da han satte en retur fra keeper Diego Alves i nettaket.

Valencia var tydelig preget av hjemmelagets intensitet, men gjestene jobbet seg gradvis inn i kampen. Tre minutter før pause kom også utligningen. Etter et frispark av Alberto Costa, ruvet Jonas i luften og stanget inn 1-1 i et tomt mål. Iker Casillas prøvde å plukke ballen i feltet, men mislyktes totalt.

Tidlig i annen omgang hadde Ángel di María muligheten til å gjøre 2-1 for vertene, men han slet med å få kontroll på ballen og skjøt til side for mål. Higuaín fikk stolpetreff etter 64 minutters spill.

I sluttminuttene var det bare sterkt keeperspill av Alves som hindret José Callejón fra å bli matchvinner. (©NTB)

Messi scoret to på fem minutter
Barcelona tok imidlertid en oppskriftsmessig seier over Real Sociedad på Camp Nou. Messi scoret to før kvarteret var spilt, men var ikke alene om det. Carles Puyol satte inn 1-0 allerede etter tre minutter, før Gonzalo Castro utlignet seks minutter senere.

Da tok Messi grep og førte Barcelona opp i en 3-1-ledelse med to mål på rappen. Og Pedro sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med en meget komfortabel 4-1-ledelse.

Sju minutter før slutt fikk hjemmefansen et gledelig gjensyn med skadeplagede David Villa. Storscoreren satte punktum med 5-1-scoringen – og formidlet med dét at Barcelona er tente på å ta tilbake tittelen i La Liga.