Her skrur Mykjåland corneren i mål

Norge til topps i EM-kvalik-gruppen etter to lekre scoringer av Lene Mykjåland og Maren Mjelde. Se video!

norgecorner
norgecorner

Seieren kom etter et massivt norsk press i annen omgang. Flere store sjanser ble misbrukt før Mykjåland skrudde en corner rett i mål i kampens 77. minutt.

Nervøs Landsem
Kampbildet ble et helt annet enn da Norge tapte 1-3 for nordirene i fjor høst. Likevel var det en stund vanskelig å se hvem som skulle stikke av med poengene da de norske jentene brente flere muligheter fra gode posisjoner.

– Jeg ble litt nervøs, men var ganske sikker på at det skulle gå. Og det var deilig når det først kom, sa landslagssjef Eli Landsem til TV 2 rett etter kampslutt.

Mjelde sikret seieren med volley
Seieren ble trygget fire minutter før slutt da Maren Mjelde chippet videre en god ball fra Mykjåland. Kapteinen hang i luften i feltet og satte ballen inn bak en sjanseløs målvakt.

Trepoengeren sendte Norge til topps i EM-kvalifiseringens gruppe 3 med 18 poeng fra åtte kamper. Belgia følger poenget bak. Ytterligere ett poeng bak ligger Island, som har én kamp til gode og kan ta føringen med seier over tabelljumbo Bulgaria torsdag.

Norge har igjen Belgia og Island i sine to siste kvalifiseringskamper, begge på hjemmebane i september. (©NTB)