Hughes kunne juble i debuten

Southampton slet seg videre i FA-cupen mot Wigan fra nivå tre med 2-0-seier i Mark Hughes' debut søndag, til tross for et misbrukt straffespark.

Pierre-Emile Højbjerg sparket lagkameraten sin i skrittet i målfeiringen. Se situasjonen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Wigan var klart best i første omgang, men heldigvis for Southampton holdt Alex McCarthy buret rent.

Hughes hadde sin første kamp ved roret etter sparkingen av Mauricio Pellegrino, og det så ut som han sa noen velvalgte ord i pausen. I andre omgang ble divisjonsforskjellen mer synlig, og etter 62 minutter fikk Pierre-Emile Højbjerg tid og tom til å snike ballen i mål til 1-0.

Manolo Gabbiadini prøvde seg fra straffemerket ti minutter senere etter å ha blitt felt selv, men italieneren vartet opp med en svakt plassert straffe. Keeper Christian Walton reddet forsøket.

Bommen ble imidlertid ikke avgjørende. Cédric fastsatte sluttresultatet til 2-0 alene med keeper på overtid.

Southampton avanserte dermed til FA-cupsemifinale på Wembley.

Tottenham og Manchester United innkasserte semifinalebilletter lørdag, mens Leicester – Chelsea spilles senere søndag.