Norsk curlinghåp lever etter seire over Danmark og USA

De norske curlinggutta slo til med to seirer over Danmark og USA. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale i OL.

VANT: Thomas Ulsrud og det norske laget. Foto: Wang Zhao

Norge slo Danmark 10–8 tidlig på søndagens og senere på dagen og knuste USA med 8–5 i dagens siste kamp.

USA ga opp foran siste omgang da det norske laget ledet med tre poeng og attpåtil hadde siste stein.

Norge kom litt dårlig i gang, men fikk overtaket med å vinne den sjette omgangen med 3–0.

Thomas Ulsrud slo til med en suveren dobbel «take out» da han fjernet to amerikanske stener.

Ifølge EurosportNorge-reporter Thoralf Hognestad burde den gå over i historiebøkene.

Norge står med to seirer og tre tap på fem kamper. Ytterligere tre seirer på de fire siste kampene vil trolig gi omspill om å komme med i semifinalen.

– Sveits slo Canada akkurat nå, og det var en liten strek i regningen for oss. Likevel så tror jeg fire seirer til vil gi oss semifinale. Med to seirer og ett tap videre i turneringen, så blir det nok tiebraker-kamp, sier lagleder Pål Trulsen.

– Var egentlig over

Mot Danmark var det også stor dramatikk.

Det ble fire nye norske poeng i sjette omgang og ledelse hele 9-3, men Danmark kom tilbake. Skip Thomas Ulsrud bommet grovt med sistesteinen i sjuende omgang. Ledelsen var plutselig nede i 9–7.

– Etter at vi fikk to firere, så var det egentlig over. Da var det snakk om ikke å ta noen sjanser, sa Trulsen til NTB.

Spillefri mandag

Storbritannia, Italia og Sverige (eneste ubeseirede lag så langt etter seks kamper) er de siste norske motstanderne i grunnspillet.