Bjørndalen vraket fra stafettlaget i Oberhof

Får ikke gå selv om Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø står over.

DÅRLIG FORM: Ole Einar Bjørndalen har ikke imponert, og nå vrakes han fra stafettlaget selv om flere profiler står over. Foto: Åserud, Lise
DÅRLIG FORM: Ole Einar Bjørndalen har ikke imponert, og nå vrakes han fra stafettlaget selv om flere profiler står over. Foto: Åserud, Lise

Ole Einar Bjørndalen har slitt med formen i det siste, og får ikke sjansen til å gå for Norge under søndagens verdenscupstafett i Oberhof.

Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland og Henrik L'Abée-Lund utgjør det norske laget som skal gå stafett søndag.

Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø, som er rimelig sikre kort til OL, står over. For Bjørndalens del er han vraket til det som kan være et viktig kvalifiseringsrenn for å få gå en mulig etappe under OL.

Ole Einar Bjørndalen har på ingen måte overbevist så langt i OL-sesongen. Etter svake renn både fredag og lørdag virker det nærmest umulig for gullgrossisten i OL å kunne ta en plass på det norske laget annet enn på normaldistansen og på en av stafettene.

Etter Ruhpolding skal OL-laget tas ut, og brødrene Bø, Svendsen, Birkeland og L'Abée-Lund er det vanskelig å komme utenom selv for meritterte Bjørndalen.

– Det var jo litt bedre fra Bjørndalen denne gangen, men jo nærmere vi kommer uttaket desto vanskeligere blir det å gå seg inn på OL-laget, sa Per Arne Botnan om Bjørndalens situasjon etter at Bjørndalen ble nummer 36 på lørdagens jaktstart. Botnan er fungerende sportssjef i skiskytterforbundet.

På lørdagens jaktstart ble Bjørndalen nummer 36.

– Fredag var et fryktelig løp, og det var tungt hele veien. Jeg fikk ikke så mye gratis i dag eller, men fysisk gikk det bedre. Jeg skjøt to bom, og da var det dessverre kjørt. Jeg henter meg imidlertid inn fysisk, og jeg er på vei. Det er positivt, at det løsner sakte, men sikkert, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten etter jaktstarten.

– Hva tenker du om dine OL-muligheter?

– Jeg tenker ikke så mye på det, jeg tenker mest på meg selv og de løpene jeg skal gå. Det er bare å makse på de løpene vi har igjen, men jeg har et bra stykke igjen, dessverre, svarte han.

(©NTB/TV 2)