Molde solgte Sigurdarson: – Umulig å erstatte ham

Molde-toppscorer Björn Bergmann Sigurdarson er solgt til russiske Rostov.

FORLATER MOLDE: Björn Bergmann Sigurdarson. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove
FORLATER MOLDE: Björn Bergmann Sigurdarson. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Björn Bergmann Sigurdarson scoret 16 mål i Eliteserien forrige sesong og ble Moldes toppscorer. Neste sesong skal islendingen spille i russisk eliteserie.

– Jeg har hatt det så gøy i Molde FK og blitt glad i alle i og rundt denne klubben, både de ansatte og spillerne som jeg kaller mine venner i dag. Det har vært veldig kult å få trene under teamet til Ole Gunnar (Solskjær), og jeg har lært mye av dem. Dette er en sjanse jeg bare måtte ta for å spille på et høyere nivå, sier Sigurdarson til klubbens hjemmeside.

26-åringen var for første gang innom Molde på lån fra Wolverhampton i 2014-sesongen. Spissen kom tilbake i 2016 etter et låneopphold i FC København.

– Bjørn er en super gutt å jobbe med. En humørspreder på og utenfor banen. Vi har visst om hans ferdigheter lenge, men han trenger å spille og trene regelmessig for å få fram potensialet sitt og dette har vi greid sammen med vårt medisinske apparat. Vi takker han for et fantastisk bidrag i Molde FK og ønsker han virkelig lykke til i Russland og håper å se ham spille for Island i VM, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Eliteseriens beste
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mender Sigurdarson, som også har spilt for Lillestrøm mellom 2009 og 2012, var en av hovedgrunnene til at det ble sølv forrige sesong.

– Sigurdarson var på sitt beste Eliteseriens beste spiller forrige sesong, spesielt i første halvdel. Da var han enormt god, og han var den viktigste grunnen til at Molde har gjort det så bra som de gjorde. Han har vært skadeplaget opp gjennom karrieren, men ingen har lurt på hvor god han faktisk er når han er frisk, sier Mathisen.

Han skjønner godt at islendingen tar sjansen i Rostov, selv om det kan vise seg å være et sjansespill med tanke på sommerens fotball-VM i Sigurdarsons nye hjemland.

– At han blir solgt til Russland betyr nok godt med penger for ham og Molde. Det er et lite sjansespill for ham med tanke på VM-plass i sommer. Det er enklere å ha kontroll på ting i Molde, enn i en ny tilværelse i Russland. Men han må ta sjansen når den først kommer. Han hadde ikke suksess i England, men har vokst siden den gang og det er fullt fortjent av han får sjansen, mener TV 2-eksperten.

– Umulig å erstatte
Molde får imidlertid en tung jobb med finne en angriper som kan fylles skoene til islendingen.

– Det er vel egentlig umulig å erstatte Bergmann Sigurdarson. Det finnes veldig mange gode spillere der ute, men det koster og det er ikke enkelt å få de til Molde og Norge. Ole Gunnar Solskjær er fortsatt der. Han er et solid trekkplaster, et kjent navn og folk vet hva han står for, men det er ikke bare bare å få lurt sånne spillere til Molde by, påpeker Mathisen.

Derfor tror han at 2018-sesongen også vil bli dominert av Moldes trønderske rivaler.

– Molde er laget man håper skal ta opp kampen med Rosenborg, men jeg tror ikke vi få se noe til det i år heller. De er kraftig svekket av dette salget, og det blir ikke lett å erstatte ham, slår Mathisen fast.

(©NTB)