Jakob (17) lekte seg til EM-gull: – Det ser ikke ut til å ha kostet ham noe

Jakob Ingebrigtsen slo knockout på konkurrentene på oppløpet da han søndag sikret EM-gull i terrengløp i U20-klassen.

FORSVARTE GULLET: Jakob Ingebrigtsen var utilnærmelig i terrengløp-EM. Foto: Ruud, Vidar

17-åringen var regjerende mester på distansen og forsvarte gullet da han løp inn til seier i slovakiske Samorin.

Ramazan Barbaros fra Tyrkia tok sølvet, mens franske Louis Gilavert tok bronsen. De to endte henholdsvis to og seks sekunder bak Ingebrigtsen.

– Jeg hadde krefter igjen. Men det føles utrolig deilig. Jeg prøvde å styre løpet og det ble et skikkelig race, sier Ingebrigtsen til NRK.

Unggutten avslørte også etter løpet at han var svært forkjølet og var usikker på formen.

Den viste seg å være upåklagelig.

Det var Barbaros som satte fart på slutten av løpet og Ingebrigtsen var den eneste som holdt følge. Da de to kom inn på oppløpet passerte 17-åringen den tyrkiske løperen enkelt og kunne dermed vinke til publikum før han krysset mållinjen.

– Det ser ikke ut til å ha kostet ham noe. Det er imponerende, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Dermed forsvarte Ingebrigtsen gullet fra i fjor på samme distanse.

Runar-løper Simen Halle Haugen (18) hang lenge med i teten, men falt av da favorittene skrudde opp farten på slutten. Han ble til slutt nummer 18. Norge endte på 5. plass i lagkonkurransen.