Mer hjemmetrøbbel for Ødegaard og co.

Heerenveen får det ikke til å klaffe på eget gress. Lørdag gikk Martin Ødegaard og hans lagkamerater på sitt fjerde strake hjemmetap. PEC Zwolle vant 2-1.

SLITER: Martin Ødegaard og Heerenveen sliter på eget gress. Foto: Nesvold, Jon Olav

Laget fra den nederlandske skøytebyen fikk en stor opptur med forrige helgs 4-0-seier borte mot Twente.

Da scoret Ødegaard sitt første seriemål siden Real Madrid sendte ham ut på lån i januar.

Men i egen storstue trøbler Heerenveen videre. Etter seks hjemmekamper har klubben kun plukket 4 av 18 mulige poeng. Det er nest svakest i æresdivisjonen.

Michel Vlap ga Heerenveen-publikummet troen da han ordnet 1-0 etter et drøyt kvarter, men akkurat som mot AZ Alkmaar nylig slo bortelaget tilbake. Scoringer av Nicolas Freire og Mustafa Saymak like før og etter pause ga PEC Zwolle 2-1.

I den nevnte AZ-kampen scoret også Vlap det første målet i en kamp Heerenveen til slutt tapte med samme sifre som mot Zwolle.

Ødegaard har fått mye ros i det siste. Lørdag spilte han hele kampen, mens Morten Thorsby kom innpå i det 66. minutt. Nicolai Næss ble sittende på Heerenveen-benken.

Heerenveen ligger på 9.-plass på tabellen med sine 18 poeng etter 13 kamper.