Messi benket da Barca tok seg til cupspillet

Lionel Messi måtte for en gangs skyld starte på reservebenken da Barcelona sikret seg plass i mesterligaens cupspill med 0-0 mot Juventus onsdag.

Sportsnyhetene: se høydepunkter over!

Det ene poenget betyr at Barcelona er klare for neste års utslagsrunder.

For Juventus betyr den målløse kampen derimot at avansementet på ingen måte er i boks. Foran den siste kampen, borte mot Olympiakos, er portugisiske Sporting kun poenget bak på tabellen.

Sistnevnte slo Olympiakos enkelt 3-0 onsdag.

Første omgang i Torino var målløs, men underholdningsverdien var likevel høy. Barcelona hadde ballen mest, men hjemmelaget var likevel på flere farlige visitter.

Nærmest scoring var Barcelonas Ivan Rakitic da han skrudde ballen i stolpen på et frispark midtveis i omgangen.

Barcelona-trener Ernesto Valverde valgte overraskende å plassere superstjernen Lionel Messi på benken fra start. Det er uvant kost. Den lille argentineren kom imidlertid på banen etter 56 minutter.

Det bidro ikke til å avgjøre kampen i Barcelonas favør. Den katalanske storklubben måtte nøye seg med ett poeng i Torino.

I Lisboa tok Sporting raskt kommandoen i hjemmemøtet med greske Olympiakos. Nederlandske Bas Dost sendte hovedstadslaget i ledelsen fem minutter før pause, og tre minutter senere doblet midtbanespiller Bruno Cesar til 2-0.

Midt i annen omgang økte nevnte Dost til 3-0, mens gjestene fikk sitt trøstemål ved Vadis Odjidja-Ofoe rett før slutt. Seieren betyr at Sportings håp om avansement lever i beste velgående.