Real banket Apoel, men Spurs sikret gruppeseieren

Cristiano Ronaldo scoret to mål da Real Madrid vant 6-0 i mesterligakampen mot Ghayas Zahids APOEL. Samtidig vant Tottenham 2-1 borte mot Dortmund.

MÅLSCORERNE: Son Heung-Min (til venstre) og Harry Kane scoret Tottenhams mål. Foto: John Macdougall

Tirsdagens resultater gjør at Spurs har sikret seieren i gruppe H når det gjenstår én kamp i gruppespillet. Tottenham står med 13 poeng, Real Madrid med ti.

Avansementet er sikret for begge, men med Spurs er gruppevinner fordi de har slått Real Madrid på innbyrdes oppgjør.

Tabelltreer Dortmund står med tre poeng, mens APOEL har to.

Spurs tar imot Zahid og co. i siste kamp, mens Real Madrid tar imot Dortmund. Tyskerne må håpe på tredjeplass og billett til Europaligaen.

Målkalas

Regjerende mester Real Madrid hadde ingen problemer med å banke APOEL på Kypros tirsdag. Luka Modric sendte bortelaget i føringen etter 23 minutter, før Karim Benzema doblet ledelsen seks minutter før pause. Like etter 2-0 sørget Nacho Fernandez for 3-0. Benzema sørget like godt for at det sto hele 4-0 til gjestene til pause.

I 2. omgang ville Ronaldo være med på leken. Portugiseren satte inn 5-0 og 6-0 etter henholdsvis 49 og 54 minutters spill. Flere scoringer ble det ikke i oppgjøret.

Tidligere Vålerenga-spiller Ghayas Zahid spilte hele kampen for APOEL, men maktet ikke å bidra til å stoppe det spanske hovedstadslaget.

Spurs snudde

I Dortmund tok vertene ledelsen etter 31 minutters spill. Pierre-Emerick Aubameyang var tilbake etter suspensjon, og spissen gjorde ingen feil da han ble spilt alene mot Hugo Lloris.

Hjemmefansen ante håp om seier, men Spurs-stjernen Harry Kane ville det annerledes. Den engelske kraftspissen ordnet 1-1 med en smart avslutning etter 49 minutters spill.

Kane står nå med seks mål på fem Champions League-kamper. Kun Cristiano Ronaldo har scoret flere, med sine seks fulltreffere.

Kampen bølget fram og tilbake etter utligningen, men det var bortelaget som til slutt skulle trekke det lengste strået. Sørkoreanske Son Heung-min plasserte ballen vakkert i krysset et knapt kvarter før full tid, og tyskerne maktet ikke å svare. Dermed kunne engelskmennene reise hjem med tre poeng i sekken.