Japansk sensasjonsseier da Tande ble nummer fem

De norske hopperne klarte ikke å følge opp lørdagens laghoppseier. Daniel-André Tande klatret til femteplass og ble beste nordmann etter en skuffende 1. omgang.

BESTE NORSKE: Daniel-André Tande. Foto: Hagen, Fredrik
BESTE NORSKE: Daniel-André Tande. Foto: Hagen, Fredrik

Junshiro Kobayashi ble søndagens store overraskelse i verdenscupåpningen i polske Wisla. 26-åringen hadde aldri vært på pallen i et verdenscuprenn, men tok seieren søndag etter at både Richard Freitag og Stefan Kraft sviktet i finaleomgangen.

Kobayashi hoppet 126,5 meter og klatret fra tredje til en sensasjonsseier.

Daniel-André Tande var best av samtlige i lørdagens lagkonkurranse, men et skuffende førstehopp på 122 meter ødela muligheten til å kjempe om pallplass.

Men i finaleomgangen viste han langt sterkere form, og med hoppet på 128,5 meter klatret Kongsberg-hopperen fra 13.-plass til 5.-plass.

Andreas Stjernen var Norges bestemann som nummer fem etter første omgang, men klarte ikke å følge opp. Trønderen kunne ha kjempet om en pallplass, men hoppet på 120 meter sendte han ned på resultatlistene. Til slutt endte han på 14.-plass.

Lørdagens ankermann Robert Johansson ble nummer 13.

Johann André Forfang hevet seg også i annen omgang, med lengden 124,5 meter klatret han til en fra en skuffende 24. plass etter første omgang til 17. plass

Øvrige norske plasseringer (poeng): 13) Robert Johansson 239,5, 18) Johann André Forfang, 234,7 24) Halvor Egner Granerud, 224,3, 25) Anders Fannemel, 223,2.

(©NTB)