Elverum holder liv i håpet om mesterliga-avansement

Elverum tok sin tredje hjemmeseier på rad i håndballens mesterliga da sveitsiske Kadetten Schauffhausen ble slått 26-22 onsdag.

Elverums Andre Lindboe jubler under Champions League-kampen mellom Elverum og Kadetten Schaffhausen i Terningen Arena onsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Hagen, Fredrik

Dermed er Elverum oppe i åtte poeng i gruppe C, samme poengsum som danske Skjern og slovenske Gorenje Velenje har. De to sistnevnte har riktignok én kamp mindre spilt.

De to beste lagene går til utslagskamper.

Elverum åpnet årets mesterligasesong mot nettopp Kadetten Schauffhausen, og da ble det bortetap med seks mål. Da var Elverum langt mindre samspilte enn nå, og onsdag kveld var det liten tvil om hvem som var det klart beste laget.

Ikke minst spilte Elverum en god forsvarskamp.

Herlig

– Det er ekstra herlig at vi er med i toppen i vår tredje sesong i mesterligaen. Kadetten kommer hit og tar oss på største alvor, og det er nye noe nytt for oss. I kveld ble det en magisk kveld, sa Elverums trener Michael Apelgren til Viasat etter kampen.

Elverum ledet 12-9 ved pause og avgjorde i praksis i starten av annen omgang. André Lindboe gjorde både 14-10, 15-10 og 16-10. Da Lindboe gjorde 15-10 ledet Elverum for første gang med fem mål foran 2410 tilskuere i egen hall. Det er ny tilskuerrekord i Terningen Arena.

Elverum syntes å ha avgjort det hele da de ledet med både fem og seks mål, men i håndball skjer ting fort, og på tampen tok sveitserne innpå. Andrija Pendic banket inn tre på rappen, og med fem minutter igjen var ledelsen redusert til 23-20.

Ansvar

André Lindboe tok ansvar igjen, og det var lettelse hos hjemmelaget da han igjen scoret og la på til 24-20.

Alexander Børresen var god på tampen, og Elverum sikret seieren uten altfor store problemer.

Elverums keeper Morten Nergaard bidro med 15 redninger og var blant sitt lags beste spillere. Han ble kåret til banens beste av sine egne. Nergaard har slitt med ryggproblemer den siste tiden og har omtrent ikke trent på de fire siste ukene.

Elverums neste kamp er borte mot Skjern 19. november. Elverum tapte 27-32 hjemme mot klubben som har Bjarte Myrhol som en av sine beste spillere.