Odd seiret etter to straffebom

Sigurd Haugen ble kampens eneste målscorer da Odd slo Lillestrøm 1-0 i Eliteserien mandag. Begge lag bommet fra straffemerket.

MATCHVINNER: Sigurd Haugen scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etzaz Hussain, misset for Odd i første omgang, og etter pause gjorde Fredrik Krogstad det samme for LSK.

Da ble i stedet Sigurd Haugen den store helten med sitt mål rett før pause i det sjanserike oppgjøret.

Odd slo tilbake etter 0-1-tapet mot Strømsgodset, mens Lillestrøm ikke er helt på trygg grunn etter sitt tredje tap på de fire siste kampene.

Stolpetreff

Hjemmelaget fosset i angrep i Skien og ropte på straffe etter bare 50 sekunder. Hussain plukket opp nedfallsfrukten etter Haugen, før spissen fikk ballen tilbake. Haugen ble så felt av Stefan Antonijevic i det han skulle avslutte, men dommer Espen Eskås holdt fløyta unna munnen.

Fire minutter senere var Elba Rashani frempå. Den tidligere Rosenborg-spilleren var alene på bakre stolpe på et innlegg, men plasserte avslutningen i nettveggen.

Lillestrøm våknet og kom mer med i kampen etter et kvarter. Først misset Marco Tagbajumi alene med Sondre Rossbach i det 19. minutt, før Erik Næsbak Brenden fikk kjempet seg til en avslutning som gikk i stolpen og ut tre minutter senere.

To minutter etter LSKs stolpetreff smalt det andre veien. Ifeanyi Mathew slo en horribel feilpasning som førte til en Odd-kontring. Rashani dro seg forbi Haakenstad inne i 16-meteren og gikk ned. Odd-spilleren gikk fryktelig lett i bakken, men Eskås pekte likevel på straffemerket.

Heldigvis for Lillestrøm vartet Arnold Origi opp med et tigersprang ned i venstre hjørne på Hussains straffespark i keeperhøyde.

Ny straffe

Tagbajumi fikk en ny kjempesjanse fem minutter før pause etter at Brenden stjal ballen fra Jone Samuelsen, men avslutningen fra drøye ti meter gikk rett på keeper.

I stedet var det hjemmelaget som fikk uttelling rett før pause. Rashani slo et banan-innlegg fra venstre, og på bakre stolpe dukket Haugen opp og bredsidet ballen i mål fra skrå vinkel forbi Origi.

I andre omgang pekte Eskås på straffemerket nok en gang. Simen Rafn ble meid ned av Jone Samuelsen ti minutter ut i omgangen, og det var ingen tvil. Fredrik Krogstad mannet seg opp til å ta straffesparket, men heller ikke han fikk ballen i mål. Skuddet gikk i Rossbachs høyre stolpe og ut, helt nede ved stolperota.

Begge lag hadde muligheter til å komme på scoringslista utover i omgangen, men fikk ikke ballen i mål. Dermed ble Haugen eneste målscorer.