Svensson sikret tabelltopp for Storhamar

Storhamar slo Frisk Asker 1-0 i søndagens toppkamp.

Frisk Asker - Storhamar 0-1

Se den avgjørende scoringen øverst

Den matchvinnende scoringen i Asker kom drøyt midtveis i midtperioden. Patrick Thoresen og Lars Løkken Østli gjorde forarbeidet og kunne fornøyd se Svensson sette pucken i mål til 1-0-ledelse for gjestene.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed kunne Storhamar reise hjem som serieleder.

Bortelaget kunne også pyntet ytterligere på resultatet, men Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg var godt med på notene de gangene sjansen bød seg.

Det ble hektisk sett med Storhamars øyne da Patrick Thoresen ble utvist kort tid før slutt, men gjestene red stormen av.

Se scoringer i livesenteret vårt.

Lillehammer var nummer fire på tabellen foran søndagens kamper, men klatret til tredjeplass etter en sikker 4-1-seier over tabelljumbo Kongsvinger.

I lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Manglerud Star leverte sistnevnte en voldsom snuoperasjon etter å ha ligget under 1-3 til 11 minutter gjensto. Da kollapset Roy Johansens Vålerenga-mannskap fullstendig og slapp inn fem mål på rappen.

Michael Stenersen og Dylan Richard ga Manglerud Star grep om seieren med hver sin raske scoring i kampens 57. spilleminutt, og i sluttsekundene avsluttet Richard scoringsballet ved å sette inn 6-3 i tomt Vålerenga-mål.

Seieren betyr at Manglerud Star klatret forbi Vålerenga til femteplass på tabellen.