VM-kvalik fredag: Danskene streiker fremdeles

Det danske kvinnelandslaget i fotball uteble for andre dag på rad fra trening før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Sverige.

De danske kvinnelandslagsspillerne streiker fremdeles. Her representert ved Sanne Troelsgaard og Pernille Harder. Foto: Tobias Schwarz
De danske kvinnelandslagsspillerne streiker fremdeles. Her representert ved Sanne Troelsgaard og Pernille Harder. Foto: Tobias Schwarz

Det danske laget skulle startet trening klokken elleve tirsdag, men ingen av spillerne møtte opp.

Heller ikke mandag var det spillere å se på treningen før VM-kvaliken mot Sverige fredag.

– Jeg håper at spillerne kommer i morgen (tirsdag). Hvis de ikke gjør det, får vi juling av Sverige, sa landslagstrener Søren Randa-Boldt mandag.

Det danske fotballforbundet har gitt spillerne frist til onsdag klokken 10 på å møte til samling. Fortsetter streiken, kommer forbundet til å avlyse kampen mot Sverige, skriver Ekstra Bladet.

Årsaken er den pågående konflikten mellom spillerforeningen og Det danske fotballforbundet (DBU).

Partene er ikke blitt enige om en ny landslagsavtale for de danske kvinnene, som ikke ønsker å gå på banen før en avtale er på plass.

Ifølge den danske landslagsspilleren Sanne Troelsgaard skiller det for øyeblikket 600.000 kroner mellom partene.

Treningskamp avlyst

Også for en måned siden streiket de danske spillerne. Da ble treningskampen mot Nederland avlyst. En midlertidig avtale kom på plass i tolvte time før VM-kvalkampen mot Ungarn, en kamp danskene vant 6-0.

Kampen mot Sverige skal etter planen spilles i Göteborg fredag, mens en ny kvalifiseringskamp mot Kroatia venter fire dager senere.

Dersom ikke det danske laget spiller kampen mot Sverige, risikerer danskene å bli kastet ut av kvalifiseringen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2