Scoret fra midtbanen da LSK tok seg videre i Champions League

Drømmemål fra Emilie Haavi var med på å sende de norske jentene til åttedelsfinale.

Scoringer av Marte Berget, Isabelle Bachor og Emilie Haavi gjør at LSK kvinner er klar for åttedelsfinale i mesterligaen i fotball etter 3-1 over Brøndby.

Se Haavis drømmemål i Sportsnyhetene øverst!

Etter 0-0 på hjemmebane i den første kampen var ikke LSKs utgangspunkt det aller beste, men det tok ikke mer enn sju minutter før Marte Berget sendte laget i ledelsen på bortebane. 14 minutter senere var det Isabelle Bachor sin tur, og dermed sto det 2-0 før halve 1. omgang var spilt.

Målet til Bachor var et nydelig skudd på halv volley fra rundt 16-17 meter. Bachor var også involvert i den første scoringen. Da ble hennes rufsete avslutning snappet opp av Marte Berget, som fikk ballen inn nede ved stolperoten.

Skoleeksempel
LSK-jentene gjorde en meget god figur 1. omgang, og spillet ble nærmest kategorisert som et skoleeksempel på hvordan man skal opptre på bortebane i internasjonale oppgjør.

Laget, som for anledningen spilte i helhvite bortedrakter, lå med to kompakte forsvarslinjer og slapp danskene til bare ved to anledninger de første 45 minuttene.

Bare fire minutter var spilt da Brøndby hadde et skudd i tverrliggeren, og senere kom hjemmelaget også alene med LSKs solide sisteskanse Cecilie Fiskerstrand.

Haavi fra midten
I annen omgang kom Brøndby mer med i kampen, og 14 minutter etter pausen kom reduseringen ved Stine Larsen. Men nærmere kom ikke danskene.

Bare sju minutter senere la Emilie Haavi på til 3-1. Hun snappet ballen inne på Brøndbys banehalvdel, oppdaget at Brøndbys keeper Kathrine Larsen var på bærtur og løftet ballen i mål fra omtrent 40 meter. Det var litt av en scoring for de norske jentene, og plassen i åttedelsfinalen var definitivt sikret.

– Kampen var bra taktisk utført. Vi fulgte kampplanen hele veien. Det var en enorm laginnsats, og så scorer vi tre helt fantastiske mål, sa Toppseriens toppscorer Guro Reiten etter kampslutt.

Graham Hansens lag scoret 12 (!)
Caroline Graham Hansen og Wolfsburg vant 12-2 over Atlético Madrid på hjemmebane og 15-2 sammenlagt. Alexandra Popp ble den store spilleren for Wolfsburg. Hun scoret tre ganger i det første kvarteret og var nest sist på hele fire scoringer.

Det første målet kom allerede før det var spilt to minutter, da Popp scoret på Graham Hansens corner. Den norske landslagsstjernen leverte senere i første omgang assist også til Lara Dickenmann, mens hun selv satte inn 11-1 vel halvveis i annen omgang. Hun ble byttet ut i det 77. minutt.

Ved siden av Popps hattrick scoret Pernille Harder, Dickenmann og Tessa Wullaerts to mål hver, mens Sara Björk Gunnarsdóttir og Hansen scoret ett hver. Det siste var selvmål.

Hegerberg-dobbel

Tittelforsvarer Lyon med Ada Hegerberg vant 9-0 over polske Medyk Konin hjemme og 14-0 sammenlagt.

Hegerberg gjorde 2-0 og 5-0 i første omgang for Lyon. Midtstopper Wendie Renard ble kampens forgrunnsfigur med tre mål, mens Amel Majri, Lucy Bronze, Camille Abily og Saki Kumagai scoret en gang hver.

Hegerberg spilte hele kampen, mens Andrea Norheim var ubenyttet reserve for Lyon.

Også Kristine Minde og Frida Maanum i Linköping kan se fram mot åttedelsfinaler i november. Apollon fra Kypros ble slått 3-0 onsdag og 4-0 sammenlagt. Janni Arnth og Lina Hurtig (2) scoret målene. Både Minde og Maanum spilte hele kampen.

Avaldsnes ute
Barcelona vant 2-0 over Avaldsnes og avanserte i mesterligaen fotball for kvinner med 6-0 sammenlagt over to kamper.

Lieke Martens og Vicky Losada scoret målene i onsdagens oppgjør på Mini Estadi i Barcelona. Begge målene kom tidlig i 2. omgang. Martens scoret etter 52 minutters spill, og fem minutter senere doblet Losada. Sistnevnte var for øvrig nest sist på ballen da Barcelona scoret sitt første.

Avaldsnes hadde faktisk også sine muligheter. 68 minutter var spilt da Elise Thorsnes plutselig fikk rom til å avslutte, men dessverre for Avaldsnes traff hun ikke mål.