Spøkelsesmål bidro til å knuse USAs VM-drøm

Neste års VM i Russland går uten USA for første gang siden 1986 etter at laget tapte 1-2 for tabelljumbo Trinidad og Tobago natt til onsdag.

USA kom under etter 17 minutter da Omar González scoret selvmål. Hjemmelagets Alvin Jones økte til 2-0 etter 37 minutter. Det resultatet sto seg til pause.

Christian Pulisic reduserte like etter hvilen, men det holdt ikke for USA i den siste runden i CONCACAF-kvalifiseringen (Nord- og Mellom-Amerika og Karibia): Både Panama og Honduras vant sine kamper og tok seg forbi VM-vertene fra 1994. Dermed blir neste års VM uten USA - det første siden 1986.

Panamas 2-1-seier over VM-klare Costa Rica sendte dem på 3.-plass, som gir direkte plass i neste års VM i Russland. Det blir det første verdensmesterskapet landet deltar i, men det skjedde på kontroversielt vis.

1-1-scoringen til Gabriel Torres skulle nemlig aldri vært godkjent. TV-bildene viser at ballen aldri krysset mållinjen.

Se video av «målet» øverst!

For Honduras var det Romell Quioto som ble helten da han satte inn 3-2 mot Mexico etter 60 minutter. Seieren sendte dem opp på 4.-plass, ett poeng foran USA. Det gir omspillskamp mot Australia i kampen om VM-plass.