Tøff kamp om plassene – sjefen må vrake én stjerne

Det er knallhard kniving om høyrebackplassene i Christian Berges landslagstropp som offentliggjøres torsdag. En håndballstjerne kommer til å bli vraket.

LITE SPILLETID: Harald Reinkind kan komme til å bli vraket fra den norske landslagstroppen. Christian Berge mener bergenseren har fått for lite spilletid i Rein Neckar Löwen. Foto: Attila Kisbenedek
LITE SPILLETID: Harald Reinkind kan komme til å bli vraket fra den norske landslagstroppen. Christian Berge mener bergenseren har fått for lite spilletid i Rein Neckar Löwen. Foto: Attila Kisbenedek

Kent-Robin Tønnesen (Veszprém), Eivind Tangen (Midtjylland), Magnus Abelvik Rød (Flensburg-Handewitt) og Harald Reinkind (Rhein Neckar Löwen) er trolig de det står mellom.

De to førstnevnte virker helt sikre i EM-troppen om de er skadefrie. De var sentrale i VM der det ble norsk sølv.

Der var også Rød med mens Reinkind ikke rakk verdensmesterskapet på grunn av skade.

NTB snakket kort med Berge samtidig med at han flikket på laguttaket til Golden League-turneringen i Danmark i oktober.

Der møter Norge danskene, Frankrike og Polen.

Trangt
– Det blir nok ikke plass til alle, og det gjelder også i EM, sier Berge til NTB.

Unggutten Rød har allerede fått bra med tillit i Flensburg. De slo like godt Sander Sagosens Paris St. Germain sist helg i mesterligaen.

– Han bygges for framtiden og har fått ganske mye spilletid i forsvar. Jeg skulle ønsket at det ble litt mer også i angrep. Det er også en stor overgang å komme til Bundesliga og en klubb som skal prestere som Flensburg, sier Berge om Rød.

Berge kommenterer de andre slik:

– Tangen spiller mye. Han har litt trøbbel med et kne, men det går fint. Vi får se om vi får rettet helt på det.

– Reinkind har ikke så mye spilletid som jeg ønsker.

– Tønnesen sto over helgens mesterligakamp fordi klubben hans har et meget tett kampprogram. Bank i bordet for at han kommer skadefri. I VM i fjor måtte vi starte med å gi ham 12 minutter i de første kampene med tanke på skaden han hadde på høsten.

Fin trekning
EM-sluttspillet går i Kroatia i januar. Der er Norge i en drømmepulje med verdensmester Frankrike, Hviterussland og Østerrike.

I hovedrunden venter trolig tre kamper mot lag fra gruppen med Island, Kroatia, Serbia og Sverige på Norge

De to beste i hver hovedrundepulje går til semifinale.

(©NTB)