Svensk skiskytter kunne blitt blind under oppussing

Den svenske skiskytteren Fredrik Lindström opplevde en nestenulykke med et brekkjern.

KUNNE MISTET SYNET: Fredrik Lindström fra Sverige, her fra jaktstarten under rennene i Holmenkollen i mars. Foto: Junge, Heiko
KUNNE MISTET SYNET: Fredrik Lindström fra Sverige, her fra jaktstarten under rennene i Holmenkollen i mars. Foto: Junge, Heiko

Den svenske skiskytteren Fredrik Lindström var centimetere unna å bli blind på et øye forrige uke. Et brekkjern løp løpsk under oppussing av en terrasse.

Han og broren holdt på med arbeidet da uhellet var ute. På terrassen brukte Lindstrøm et brekkjern for å rive av noen materialer, skriver avisen Aftonbladet.

– Inne på badet svimet jeg av
Det løsnet raskere enn Lindström hadde sett for seg, og plutselig satt spissen av brekkjernet i ansiktet på skiskytteren. Noen centimeter høyere opp og høyreøyet og skiskytterkarrieren ville vært historie.

– Jeg kan bare konstatere at jeg hadde flaks. Det første som slo meg, var at øyet var ødelagt. Etter litt tid skjønte jeg at det ikke var tilfellet. Inne på badet svimet jeg så av, skriver han på sin Facebook-side.

Lindström kom seg på beina og satte seg i bilen for å kjøre til sykehuset, men igjen besvimte han. Ambulansen ble tilkalt.

Det hele endte med tre sting og et blått øye.

Lindström har vunnet et verdenscuprenn (2012) og står med to VM-bronse (2012 og 2013).

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2