Messi-dobbel da Barcelona vant foran 100 000 tomme seter

Barcelona spilte for tomme tribuner etter valgbråket i Catalonia.

Barcelona-Las Palmas 3-0

Sportsnyhetene: Se målene over!

Barcelonas møte med Las Palmas hjemme på Camp Nou søndag ble spilt uten tilskuere etter valgbråket i Catalonia.

Under selve kampen gikk veien for katalanernes helter. Sergio Busquets stanget inn 1-0 tre og et halvt minutt ut i andre omgang, og så var det Lionel Messis tur.

Messi-dobbel
Etter 70 minutter ble han spilt fri, rundet keeper elegant og satte ballen i det tomme målet. Ikke mange minutter senere ble han spilt fri igjen, og alene med keeper gjorde han ingen feil.

Messi står nå med elleve mål på seks kamper, noe som gir et snitt på 1,83 mål per kamp. Barcelona har vunnet sine sju første kamper og topper La Liga-tabellen.

Ville at kampen skulle utsettes
Det var lenge usikkert om kampen ville bli spilt i det hele tatt.

Det er uroligheter i byen etter folkeavstemningen om katalansk uavhengighet.

– FC Barcelona fordømmer det som har skjedd mange steder i Catalonia i dag, for å hindre borgere i å utøve sin demokratiske rett til å ytre seg fritt, skriver klubben i en uttalelse.

Barcelona ønsket at kampen skulle bli utsatt, men den går for tomme tribuner fordi de ble nektet en utsettelse.

– På grunn av de uvanlige omstendighetene har Barcelona-styret besluttet at kampen mot Las Palmas vil bli spilt bak lukkede dører, etter at den spanske ligaen nektet å utsette kampen, skriver Barcelona.

Hadde Barcelona nektet å spille kampen, ville klubben risikert poengtrekk.

I stedet ble det ingen tilskuere på Camp Nou, som har en kapasitet på 99354 tilskuere. Det var med endre ord neste 100000 tomme seter søndag.

En av grunnene til at fansen ikke har slapp inn, kan ha vært at fangrupperinger oppfordret til å storme banen.

Tidligere søndag ble det klart at all annen fotball i Catalonia var innstilt på grunn av urolighetene.

Politiet aksjonerte tidlig søndag mot valglokaler i Catalonia. Den regionale regjeringen skriver på Twitter at 337 personer er såret i det den kaller den spanske statens politivold.

Flere ble såret da spansk opprørspoliti brukte gummikuler og køller mot demonstranter.

Piqué stemte
En av de som fikk stemt var Barcelona-stjernen Gerard Piqué.

– Jeg har allerede stemt. Sammen er vi ustoppelige i vårt forsvar av demokratiet, skriver Piqué på Twitter.

Han var i Barcelonas startellever mot Las Palmas.

Piqué har også retweetet en video av en mann som leverer sin stemme innhyllet i et spansk flagg.

– En kar med spansk flagg stemmer uten problemer. Slik skal det være, skriver Twitter-brukeren som har lagt ut videoen.