Viking mistet seieren på slutten nok en gang

Viking ledet lenge mot Haugesund, men to sene mål sørget for at seieren glapp for det nedrykkstruede Stavanger-laget.

Haugesund  20170923.
Vikings Kristoffer Haugen (t.h) header inn 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Viking på Haugesund stadion.
Haugesund 20170923. Vikings Kristoffer Haugen (t.h) header inn 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Viking på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Haugesund er for alvor med i medaljekampen i Eliteserien etter en dramatisk seier hjemme mot Viking lørdag. Vegard Skjerve satte pannebrasken til langt inn i overtiden og avgjorde til hjemmelagets fordel. Dar det gått bare 12 minutter siden Alexander Stølås hadde utlignet til 1-1.

– Det er like tøft som alltid. Vi har hatt en tendens til å slippe inn sene mål, og det samme i dag. Det er skikkelig surt. I dag er vi ikke gode nok til å ta ut folk på defensive dødball. Ikke nok med at han éne står alene, men det er tre mann, og en av dem er min, sier Viking-angriper Tommy Høiland til TV 2.

Da lagene gikk til pause på Haugesund stadion hadde hjemmelaget hatt det spillemessige overtaket, men det var Viking som var i ledelsen etter scoring helt på tampen av omgangen.

Målet kom på overtid etter en kort corner som ble slått hardt inn i feltet. Alene foran mål sto Kristoffer Haugen som satte ballen i mål med pannebrasken.

Det ga Stavanger-laget håp om tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Opp i nettaket
Men Viking har ledet og rotet bort seieren før, så Viking-fansen følte seg neppe trygge da lagene kom ut til annen omgang.

Haugesund satte inn presset, Viking forsvarte seg med hele laget på egen halvdel, og så ut til å ville forsvare seg til tre poeng.

I jakten på utligning tok Haugesund tok ut Aleksandar Kovacevic og Sondre Tronstad, og sendte innpå Marko Cosic og Kristoffer Velde. Da det nærmet seg ti minutter igjen så det ut som Viking kunne klare å holde unna. Men som mange ganger før denne sesongen holdt det ikke helt inn.

Med 12 minutter igjen å spille kom Alexander Stølås i full fart med ball på venstresiden, ladet børsa og feide kula opp i nettaket bak Viking-keeper Amund Wichne.

Avgjørelse på overtid
Dermed åpnet kampen seg opp og ingen av lagene så ut til å være tilfredse med ett poeng. Både Haugesund og Viking var flere ganger nære på før det var spilt 90 minutter, og avgjørelsen skulle ikke komme før overtid i annen omgang.

Et hjørnespark Haugesund skrus inn foran mål av Kristoffer Velde. Vegard Skjerve kastet seg fram og headet inn 2-1 for vertene.

Det er nå åtte poeng opp til trygg grunn for Viking, og har i tillegg én kamp mer spilt en sine nedrykksrivaler.

Viking har ledet de fem siste kampene, men kun fått med seg ett poeng. Laget har mistet åtte poeng på overtid denne sesongen.

Haugesund har 36 poeng, noe som er ett poeng mindre enn Molde på fjerdeplass, og to poeng mindre enn Sarpsborg 08 på tredjeplass.