Larvik sørget for at Byåsen forble poengløse

Larvik er fremdeles å regne med på håndballbanen. Onsdag satte de Byåsen på plass på bortebane med sjumålsseier.

Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble toppscorer mot Byåsen. Foto: Braastad, Audun

Byåsen-Larvik 24-31

Dermed står tidligere så suverene Larvik nå med to tap og to seire, mens Byåsen er poengløse etter tre kamper.

Larvik-trener Tor Odvar Moen var lettet etter kampen.

– I dag vet det ikke en eneste spiller som trakk seg ut av matchen. Det er jeg stolt av, det er slik vi skal se ut. Det var bra å snu dette når det var så tett lenge, sa han til TV 2.

Byåsen kom veldig skjevt ut mot Larvik. Etter ti minutter lå de under 2-7, men etter hvert fikk de summet seg, og ved hjelp av solid keeperspill fra Tonje Lerstad gikk de til pause med 13-14.

– Det var mye rot i starten. Bra at vi tok oss inn igjen, ellers kunne det blitt stygt, sa Lerstad til TV 2 i pausen.

Andreomgang var jevn frem til kvarteret gjensto. Da ledet Larvik 23-20, og det forspranget okte og holdt helt inn til seier 31-24.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble toppscorer for Larvik med sju mål, mens Maja Jacobsen og Kristin Venn scoret samme antall hver for Byåsen.

Vipers i storslag

Vipers Kristiansand synes å ha tatt over Larviks posisjon i kvinnenes eliteserie håndball. Onsdag knuste laget Stabæk 46-17 og tok sin tredje strake seier.

Etter tre overbevisende seirer med gjennomsnittlig seiersmargin på 19 mål har Vipers tatt kommandoen i kvinnenes eliteserie i håndball. Onsdag var det Stabæks tur til å merke hvordan sørlendingene har forsterket seg fra fjoråret.

Anført av en strålende Linn Jørum Sulland med ni mål og Jeanett Kristiansen med sju var bortelaget aldri truet i Nadderud arena.

Vipers ga seg ikke før de hadde scoret 46 mål mot Stabæks 17. Med to nye poeng klatret sørlendingene opp til førsteplass på tabellen, poenget foran Molde.

Dermed blir det toppkamp i neste runde hjemme mot nettopp Molde søndag.

I Skien tapte poengløse Gjerpen 19-28 mot Tertnes, som står med fire poeng etter tre kamper.

Fredrikstad fosser frem

I Drammen var det noe jevnere da Glassverket tok imot Fredrikstad. Østfoldingene sto med to av to mulige seire og fortsatte triumfferden på bortebane med 35-31.

Ida Wernersen ble toppscorer med ni mål. Bare målforskjellen skiller laget fra Vipers, men sistnevnte har 57 plussmål mot Fredrikstads 12.