Vega sendte Brann opp på sølvplass

Deyver Vega scoret i sin tredje strake kamp og sikret Brann 1-0-seier i Sandefjord.

Dermed setter bergenserne press på serieleder Rosenborg. Brann spratt samtidig opp på sølvplass etter at et B-preget Sarpsborg ble knust i Tromsø.

Etter et innlegg fra Ruben Kristiansen, kunne Vega hamre inn kampens eneste mål fra spiss vinkel etter 27 minutter. SF-backen Joackim Solberg Olsen var altfor passiv da Vega satte inn sitt fjerde mål for sesongen.

Begge lagene skapte en god del sjanser, men effektiviteten manglet. Flamur Kastrati var frempå for vertene tidlig, mens innbytter Facundo Rodriguez kom enda nærmere mål for Sandefjord ti minutter før slutt.

Uruguayanske Rodriguez skjøt i krysset og ut da Sandefjords jakt på utligning endte i skuffelse. For Brann burde Kasper Skaanes punktert kampen et kvarter før slutt, men han feilet alene med keeper.

Brann har tatt seks poeng mot Sandefjord denne sesongen. Omvendt kamp endte hele 5-0 i Bergen 16. mai. Nok en gang måtte Brann for øvrig klare seg uten skadde Daniel Braaten.

Sandefjord, som blir liggende midt på tabellen, tar turen til Molde i neste runde. Brann på sin side tar turen til Vålerengas nye hjemmebane til helgen.