Everton fikk juling i Italia – Nordveit og Hoffenheim kom til kort

Everton maktet ikke å følge opp Premier League-kollegenes sterke mesterligastart og ble utklasset av Atalanta i europaligaåpningen.

Hjemmelaget spilte europacupfotball for første gang på 26 år og bød tilhengerne i Bergamo på en fest av en første omgang da Everton ble overkjørt og slått 3-0.

Se hvordan Everton fikk juling i Sportsnyhetene øverst!

Midtstopper Andrea Masiello scoret Atalantas første europacupmål på 2000-tallet da han i det 27. minutt skaffet et hjørnespark og selv omsatte serven i scoring.

I det 41. minutt doblet lagkaptein Alejandro Gómez ledelsen med et vakkert skudd, og rett før pause satte Bryan Cristante inn 3-0 mot et gjesteforsvar som hadde raknet helt.

Englands fem mesterligadeltakere tok denne uken 13 av 15 mulige poeng og med total målforskjell 18-3. Evertons byrival Liverpool var alene om å avgi poeng.

Sjokk
Sjokkbehandling fikk også Austria Wien da gjestende Milan scoret tre ganger i de første 20 minuttene på Ernst Happel stadion. André Silva ga seg ikke før han hadde gjort hattrick i 5-1-seieren.

Lyon var på vei mot borteseier mot Apollon Limassol på Kypros etter straffescoring av Memphis Depay, men Adrian Sardinero berget 1-1 for vertene tre minutter på overtid.

Ståle Solbakken og hans FC København innledet gruppespillet med 0-0 hjemme mot Lokomotiv Moskva. Også den andre kampen i samme gruppe, mellom Zlin og Sheriff Tiraspol, endte målløs.

Nordtveit-tap
Håvard Nordtveit og hans lagkamerater i Hoffenheim kom til kort mot Liverpool i mesterligakvalifiseringen, men så ut til å komme godt ut i europaligaen inntil Braga vendte til 2-1-seier med to kjappe mål rett før og etter pause.

Sandro Wagner sendte Hoffenheim i ledelse midtveis i en første omgang vertene dominerte, men på overtid i omgangen utlignet João Carlos med hodet. Fem minutter ut i annen omgang ble Dyego Sousa matchvinner fra kloss hold.

Nordtveit startet kampen i Hoffenheims bakre treer og pådro seg et gult kort. Han ble byttet ut med angriperen Philipp Ochs i det 69. minutt, da Hoffenheim satset offensivt i jakt på utligning.