– Overrasket om Northug ikke er med til OL

Få vet hva slags form Petter Northug er i fem måneder før OL.

VIL IKKE AVSKRIVE NORTHUG: Landslagssjef Vidar Løfshus håper Petter Northug gjør en skikkelig treningsjobb. Foto: Junge, Heiko
VIL IKKE AVSKRIVE NORTHUG: Landslagssjef Vidar Løfshus håper Petter Northug gjør en skikkelig treningsjobb. Foto: Junge, Heiko

Verken Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby eller sprintkometen Johannes Høsflot Klæbo er i Italia. Dermed er de store navnene i norsk herrelangrenn fraværende i Livigno. Sundby og Klæbo valgte tidlig å droppe dette høydeoppholdet.

Northug kjører sitt eget løp. Han ødela hele forrige sesong da han trente for hardt etter et høydeopphold.

Da var han i kjempeform på denne tiden av året. Litt for skarp trening i en kortere periode ødela alt.

– Eksepsjonelt svak
Langrennskjennerne er uenige: Noen mener Northug absolutt ikke har sett «sharp» ut i sommer. Andre føler seg trygg på at trønderen er tilbake der han skal være.

– I år har han vært eksepsjonelt svak. Han har sett litt tung og utrent ut, og har ikke hengt med på de rulleski-konkurransene vi har sett. Derfor er jeg litt skeptisk til om Petter skal kunne henge med i de virkelige tunge kapasitetsutøvelsene til vinteren. I sprint tror jeg derimot at saken er en helt annen, der kan han nok fortsatt være i toppen, sa den tidligere langrennsløperen Christoffer Callesen til TV 2 mandag.

Landslagssjef Vidar Løfshus er heller ikke sikker på hva slags form Northug er i.

– Mitt tips er at han er restituert. Håpet er bare at han gjør den treningsjobben som skal til for at han er på det nivået vi vet Petter kan være, sier Løfshus til NTB.

Northug er ikke med landslaget til Italia. Han kommer inn i det systemet senere i høst.

«Petter er på samling i Mosvika denne uken. Han er i normalt slag og i god trening», skriver treneren Stig Rune Kveen til NTB i en SMS-melding.

Farlig
– Det er vanskelig med Petter. Det nytter aldri å avskrive ham. Det har vi sett før.

– Northug og kvalifisering for OL?

– Det blir et veldig smalt nåløye. Det er 14 på landslaget nå, og det blir 15 når Petter trer inn på landslaget etter Beitostølen (november). Det er maks tolv gutter som blir med til OL. Derfra skal vi velge de som går de forskjellige distanser.

– Men jeg vil jo bli overrasket om Petter ikke er med til OL, sier Løfshus.

Northug hadde et elendig og medaljeløst OL i Sotsji for tre og et halvt år siden.

Lahti-VM tidligere i år ble også bare tull etter overtreningsbommen.

(©TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2