Sola fikk bank i Herrem-comeback

En overlegen førsteomgang vant kampen for Storhamar.

TILBAKE: Kampen mot Storhamar var Camilla Herrems første etter hun forlot makedonske Vardar.

Overgangen var stor fra Mesterliga-finale med makedonske Vardar til Eliteserie-åpning mot Storhamar for landslagsstjernen.

Herrem scoret to mål tidlig i comebacket, men kunne ikke forhindre at Storhamar dro i fra. Storhamar-keeper Alma Hasanic Grizovic bidro sterkt til at de gikk til ledelse med 16-9-ledelse.

TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli så nok til at han tror Herrem kan nå hennes uttalte mål om OL i 2020, på tross av at hun trapper ned et nivå.

– Nå skal hun trene med ektemannens lag, Nærbø. Så nøye som Herrem er med egentrening, tror jeg hun skal være klar til OL, sa Bredeli.

Hevet spillet

I andre omgang hevet Sola spillet. De bommet ikke på like mange sjanser, men klarte ikke å gjøre noe med ledelsen Storhamar hadde opparbeidet seg. Kampen endte 31-25.

– De eneste som gjør jobben i dag er publikum. Det blir tøft når man ligger så langt bak til pause, og vi må være litt mer tålmodige i forsvar. Samtidig må vi huske på at Storhamar er et skikkelig bra lag som skal være med å slåss om medalje, påpekte Herrem etter kamp.

Uten Løke

Storhamars hjemvendte stjerne, Heidi Løke, måtte melde avbud til kampen grunnet manglende kampform etter hennes siste fødsel.

Storhamar hadde flere spillere ute med skade, men viste at de fort kan være med i medaljekampen denne sesongen. Skinnehaugen, som startet for en skadd Malene Aambakk, noterte seg for sin sjuende scoring før det var gått 12 minutter av andre omgang og ble til slutt kampens toppscorer med ni mål sammen med Riegelhuth.

Camilla Herrem tok tak for hjemmelaget, men klarte ikke snu skuta. Landslagskanten endte opp med fire mål i sin første kamp i norsk eliteserie etter mange år i utlandet.

Storhamar er serieleder før resten av lagene i kvinnenes eliteserie tar fatt på sesongen på søndag.