Solid spurtseier for Trentin i Vueltaen

Italienske Matteo Trentin hadde mest krefter på de siste meterne og vant tirsdagens fjerde etappe av Vuelta a España.

Se Vueltaen hver dag på TV 2 Sportskanalen og Sumo

Se spurten øverst

Trentin hadde full kontroll på de siste meterne og kunne strekke hendene i været før målstreken var passert. Spanske Juan José Lobato åpnet spurten i front av feltet og fulgte til slutt nærmest italieneren.

– Jeg har virkelig ønsket meg denne seieren. Jeg har følt meg bra etter velten som sendte meg ut av Tour de France, og etter det har alt fokuset vært rettet mot dette rittet, sa Trentin etter målgang.

– I dag bestemte vi oss for at jeg skulle få min sjanse, og lagkameratene mine gjorde en helt fantastisk jobb, tilføyde han.

Tirsdagens 198,2 kilometer flate etappe fra Escaldes-Engordany til Tarragona endte som ventet i massespurt. Der var Trentin den klart sterkeste.

Flere velt

Franske Stéphane Rossetto og spanske Diego Rubio satt foran i brudd mot slutten av tirsdagens etappe, men ble innhentet av det jaktende hovedfeltet med kun seks kilometer igjen til mål. Deretter handlet alt om spurterne.

Med snaue to mil igjen å sykle måtte flere ryttere i asfalten. Blant dem var Team Sunwebs kaptein Wilco Kelderman. Nederlenderen kom seg tilbake på sykkelen med opprevet trøye og fikk hjelp av et knippe lagkamerater med å komme seg tilbake til feltet.

Tre kilometer før mål måtte ytterligere en gruppe ryttere i bakken, blant dem Ag2r-profilen Domenico Pozzovivo. Alle slapp tilsynelatende fra den stygge velten uten alvorlige skader.

Froome i rødt

Chris Froome hadde ingen problemer med å forsvare sin røde ledertrøye på tirsdagens etappe. Briten, som vant årets Tour de France, overtok sammenlagtledelsen i Vueltaen med tredjeplassen på mandagens fjelletappe til Andorra la Vella.

Froome har tre ganger blitt nummer to sammenlagt i Vuelta a España. Nå jager han den etterlengtede seieren.

Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard og Sven Erik Bystrøm var heller ikke på tirsdagens etappe involvert i seierskampen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2