Stortap i Zekhnini-debuten i Serie A

Rafik Zekhnini fikk sin offisielle Fiorentina-debut på første forsøk. Norges eneste Serie A-spiller slapp til mot slutten av 0-3-tapet borte mot Inter.

KNUSTE FIORENTINA: Inter. Foto: Miguel Medina

Det ble en tung kveld for Fiorentina i den italienske ligaåpningen, men Zekhnini kunne i det minste glede seg over å ha tatt og følt på Serie A-fotballen allerede i første serierunde.

19-åringen slapp til da klokka viste 80 minutter. Da var kampen for lengst kjørt for gjestene fra Firenze.

Oppgjøret var knapt fem minutter gammelt da Mauro Icardi gikk i bakken etter en klønete involvering fra Fiorentina-kaptein Davide Astori.

Straffespark ble dømt, og Icardi ville selv prøve seg fra ellevemetersmerket. Inters argentinske storscorer plasserte ballen sikkert forbi Viola-keeperen.

Preget
Gjestene var tydelig preget av sjokkstarten. Inter rullet opp det ene angrepet etter det andre, og det var bare et tidsspørsmål når 2-0-målet ville komme. Hjemmefansen måtte ikke vente lenge. Icardi timet løpet sitt perfekt og headet ballen i nettmaskene.

Inter fortsatte å dominere kampen, og i det 79. minutt la Ivan Perisic på til 3-0. Rett etter kom Zekhnini innpå.

Salget av unggutten ga Odd snaut 20 millioner kroner.

Byrival Milan ville ikke være noe dårligere enn Inter søndag kveld. Med overtallsspill i nesten hele kampen cruiset laget inn til en 3-0-seier over Crotone. Franck Yannick Kessie (straffe), Patrick Cutrone og Suso scoret målene.

Hjemmelaget fikk Federico Ceccherini utvist etter bare fem minutter.

Roma vant
Tidligere Manchester City-spiller Aleksandar Kolarov ble på sin side matchvinner da Roma sesongåpnet med 1-0-seier mot Atalanta.

31-åringen ble Roma-spiller i sommer etter å ha kommet fra Manchester City. Kolarov har tidligere spilt Serie A-fotball for Lazio, som er Romas byrival. Serberen kom til City i 2010.

Søndag fikk serberen sjansen fra start i sin nye klubb i serieåpningen, og som frisparktaker etter 31 minutter mot Atalanta. Venstrebacken svarte med å banke ballen under muren og i det høyre hjørnet til 1-0.

Det ble kampens eneste mål, og forrige sesongs serietoer startet dermed sesongen med tre poeng mot Atalanta, som ble nummer fire på tabellen forrige sesong.