Barcelona-seier i første kamp etter terroren

Spillere og tilskuere bar trøyer med «Barcelona» på ryggen. Betis ble slått 2-0 i første fotballkamp etter at byen ble rammet av terror.

Flaggene på Camp Nou vaiet på halv stang til minne om de 14 menneskene som ble drept i to bilangrep før helgen, ett av dem i byens populære gate La Rambla, det andre i den nærliggende byen Cambrils.

Barcelona-spillerne bar sørgebånd på draktene, og det ble avholdt ett minutts stillhet før avspark. Da det var over, begynte publikum å applaudere og rope «No tinc por», katalansk for «jeg er ikke redd».

Alle spillerne hadde drakter med byens navn på ryggen i stedet for sitt eget, og slike drakter var en populær salgsvare i supporterbutikken. Veldig mange blant publikum bar de nye draktene.

Refunderte billettpris
Det ble besluttet at kampen skulle spilles som oppsatt, om enn med skjerpede sikkerhetstiltak. Veldig mange møtte opp for å vise at de ikke vil la seg skremme, men det må også sies at Camp Nou ikke var fullsatt.

En talsmann for klubben opplyste at enkelte, spesielt turister, returnerte sine billetter etter terrorhandlingene.

– Alle fikk pengene tilbake, for under omstendighetene var dette forståelig, sa talsmannen.

Det sportslige kom i bakgrunnen søndag, men Barcelona tok tre poeng i seriestarten etter en vanskelig oppkjøring. Blant annet mistet laget stjernen Neymar til Paris Saint-Germain, og erkerivalen Real Madrid vant sammenlagt 5-1 i supercupen.

Deulofeu-suksess
Luis Suárez er ute med en kneskade, så Lionel Messi var eneste gjenværende av stjernetrioen på topp. Han fikk selskap av Paco Alcácer og Gerard Deulofeu, og sistnevnte sto bak ledermålet i det 36. minutt.

Framspilt av Messi på kanten sendte han ballen inn i feltet, og gjestenes Alin Tosca sendte den videre i eget mål. Tre minutter senere spilte Deulofeu fri Sergi Roberto, som doblet ledelsen og fastsatte resultatet.

Tidligere søndag spilte Athletic Bilbao og Getafe målløst, mens Real Madrid slo Deportivo La Coruña 3-0 i den sene kampen. Gareth Bale, Carlos Casemiro og Toni Kroos scoret målene for Real Madrid.