Gult kort og uavgjort for Ødegaard – Berge uheldig da Genk tapte

Martin Ødegaard og hans lagkamerater kunne juble for utligning på overtid i 1-1-kampen mot Heracles i nederlandsk æresdivisjon lørdag.

KLARTE UAVGJORT: Heerenveen med Martin Ødegaard på laget. Foto: Nesvold, Jon Olav

Det gikk mot et tungt hjemmekamp da et langt utspark fra keeper Wouter van der Steen nådde helt fram til innbytter Nemanja Mihajlovic, som satte hodet på ballen og utlignet.

Da var det spilt nesten tre minutter på overtid i en kamp Heerenveen hadde dominert spillemessig, men uten å få uttelling.

Også gjestene scoret på overtid, da Robin Pröpper gjorde 0-1 på tilleggstid i første omgang.

Lenge siden
Ifølge NOS er det første gang siden 2009 at Heerenveen har berget poeng på hjemmebane med en overtidsscoring.

Ødegaard spilte hele kampen for Heerenveen og pådro seg et gult kort, mens Morten Thorsby ble byttet ut etter en time.

Ødegaard hadde en av hjemmelagets flere store misbrukte sjanser.

Heracles tok en sensasjonsseier over Ajax i serieåpningen, men måtte lørdag tåle sitt første poengtap i den nye sesongen.

Heerenveen har på sin side innledet med to uavgjorte kamper.

Svensson vant duell
Det var norsk duell i oppgjøret mellom AZ Alkmaar og Den Haag tidligere lørdag.

Vertene vant 2-0 etter scoringer av Wout Weghorst (straffe) og Guus Til.

Jonas Svensson spilte hele kampen som høyreback for AZ Alkmaar, mens Bjørn Maars Johnsen var spiss for gjestene til han ble byttet ut i det 83. minutt.

Venlo slo Twente 2-1 borte og sluttet seg til Vitesse som eneste lag med seks poeng.

Flere andre lag har søndag sjansen til å følge opp sin seier i åpningsrunden, deriblant tittelforsvarer Feyenoord.

Berge uheldig
Sander Berge gjorde selvmål da Genk tapte 0-1 hjemme mot Charleroi i belgisk toppserie fotball lørdag.

Det norske midtbanetalentet spilte hele seriekampen for Genk på hjemmebane, men var uheldig og satte ballen i eget nett 58 minutter ut i oppgjøret. Dorian Dessoleil nikket etter et innkast, og ballen gikk i mål via Berge.

Hjemmelaget jaktet utligning, men uten å lykkes. Dermed endte det med et surt ettmålstap for Berge og co.

Genk har kun fire poeng etter fire spilte seriekamper denne sesongen. Charleroi, som nå er serieleder, har sanket 12 poeng så langt.

Tre strake for Selnæs og Saint-Étienne
Ole Selnæs og hans Saint-Étienne flyr på sin side høyt i starten av den nye sesongen i Frankrike.

Lørdag ble Amiens slått 3-0 av grønntrøyene. To straffespark i første omgang, satt i mål av Jonathan Bamba og Bryan Dabo, ga hjemmelaget et klart overtak. Dabo fastsatte resultatet på en keeperretur midt i annen omgang.

Dermed står Saint-Étienne med tre strake seirer og 5-0 i målforskjell etter tre serierunder.

Laget sluttet seg til tittelforsvarer Monaco på full pott, og kan søndag få selskap der av andre velklingende fotballnavn.

Paris Saint-Germain og Marseille spiller også for sin tredje strake seier når serierunden avsluttes.

Høyt press
Selnæs spilte hele kampen for Saint-Étienne og var involvert i forspillet til 2-0-målet.

Nordmannen presset høyt og stresset Amiens-forsvaret til et balltap som sendte Loïs Diony gjennom.

Han ble felt av keeper og fikk straffespark. Da hadde Amiens nettopp hatt en dobbeltsjanse til utligning, men straffescoringen punkterte kampen.

Det så for øvrig skummelt ut da Selnæs støtte sammen med gjestenes Oualid El Hajjam etter en snau halvtime. Begge spillere ble liggende en stund, men kom seg på beina og fortsatte.

Lyon snublet
Mens Saint-Étienne sluttet seg til Monaco, som fredag slet seg til 1-0-seier borte mot Metz, måtte Lyon tåle sitt første poengtap for sesongen i 3-3-kampen mot Bordeaux.

Lyon ledet 2-0 og 3-1 på hjemmebane, men mål av Lukas Lerager og Malcolm i 88. og 90. minutt sørget for poengdeling. Lyon spilte over en omgang i undertall etter utvisningen av Sergi Darder.