Ajax bekreftet Johnsen-signering: – Jeg er kommet hit for å innfri forventningene

Dagen før europaligaoppgjøret mot Rosenborg bekreftet Ajax at de har signert tidligere RBK-junior Dennis Tørset Johnsen på en fireårskontrakt fra Heerenveen.

Ajax bekreftet overgangen på sin hjemmeside onsdag.

Heerenveen opplyste om at de var enig med Ajax før helgen, men bekreftelsen har latt vente på seg. 19-åringen skal koste europaligafinalisten fra forrige sesong om lag to millioner euro.

Se Dennis Johnsens drømmescoring for Heerenveen i videovinduet øverst!

– Jeg er kommet hit for å innfri
Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2021.

– Jeg er veldig fornøyd med min kontrakt med Ajax, og kan ikke vente med å komme i gang. Ajax har høye forventninger til meg, og jeg vil selvfølgelig prøve å innfri dem, sier Johnsen.

SIGNERTE: Her signerer unggutten for Ajax.
SIGNERTE: Her signerer unggutten for Ajax.

Johnsen forlater Martin Ødegaard og Morten Thorsby i Heerenveen uten å ha fått sin debut for klubben. Trønderen har spilt bra i sesongoppkjøringen, fikk draktnummer og var ventet å spille en rolle på førstelaget kommende sesong, men Ajax kom og snappet ham opp før han kom så langt.

Johnsen kom til Heerenveen fra Rosenborg i 2015.

Skuffet Heerenveen
Han hadde ett år igjen av kontrakten med nederlenderne, men han ønsket ikke å forlenge.

Heerenveen legger ikke skjul på at de er skuffet over at unggutten forlater klubben.

– Det er svært uheldig at vi mister et talent som Dennis allerede før han har fått sin debut. Vi har gjort alt for å beholde ham, men det har dessverre ikke vist seg å være mulig. Selv om vi gjerne skulle sett ham spille lenger her, ønsker vi ham lykke til i Ajax, sier direktør Gerry Hamstra.

Ajax møter Rosenborg i det første av to oppgjør i europaligakvalifiseringens 4. runde torsdag. Returkampen spilles på Lerkendal en uke senere.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2