Haugesund rotet bort tomålsledelse mot Stabæk

Haugesunds 2-0-ledelse mot Stabæk ble borte på tre minutter i annen omgang. Lagene delte poengene på Haugesund stadion.

Haugesund  20170813.
Haugesund 20170813. Haugesundspillere jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Stabæk på Haugesund stadion. 'Haugesunds Tor Arne Andreassen (t.v) og Haugesunds Fredrik Gytkjær (t.h). Stabæks keeper Sayouba Mandé fortviler. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Et dårlig utspark fra Stabæks keeper og en kjempevolley fra Tor Arne Andreassen skilte lagene da Haugesund og Stabæk gikk til pause på Haugesund stadion.

Haugesund startet best og fikk uttelling etter ni minutter. Et dårlig utspark fra Stabæk-keeper Sayouba Mandé havnet i beina på Liban Abdi. 29-åringen dempet ballen og dunket den inn bak Stabæk-keeperen.

Fem minutter før pause kom omgangens høydepunkt. Alexander Stølås kom seg ned på venstre kant, og la et høyt innlegg ut mot 16-meteren. Der kom Tor Arne Andreassen i full fart, klemte til på hel volley og kunne se ballen forsvinne inn i mål, nede til venstre for Mandé.

To mål på tre minutter
Lagene gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse til Haugesund. Stabæk kom bedre med utover i omgangen, men slet med å skape de store sjansene.

I annen omgang gikk Stabæk rett i strupen på hjemmelaget, og Haugesund fikk plutselig mer enn nok med å forsvare seg. Etter 64 minutter klarte ikke Haugesund å stå imot, da Eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo, reduserte etter en retur fra Haugesund-keeper, Per Kristian Bråtveit.

Tre minutter senere måtte Bråtveit igjen plukke ballen ut av nettet. Stabæk slo en kort corner til Luc Kassi, som fintet bort Shuaibu Lalle Ibrahim før han la ballen inn i feltet. Der sto Raymond Gyasi helt alene, og fikk en enkel jobb med å heade inn utligningen.

Jevnspilt
De siste 20 minuttene var relativt jevnspilt, der begge lag kom til flere muligheter, men ingen av sjansene ble omsatt til mål. Dermed ble det poengdeling i Haugesund. Begge lag står med resultatet med 26 poeng i Eliteserien.

I neste runde tar Haugesund turen til serieleder Rosenborg, mens Stabæk tar imot Molde på Nadderud stadion.