Lilleputten Östersund med megaskrell i Tyrkia

Lille Östersund fra skibygda med samme navn sto for en bragd da de slo ut tyrkiske Galatasaray i europaligakvalifiseringen.

SLO UT STORKLUBB: Lilleputten Östersund. Foto: Lefteris Pitarakis

Svenskene hadde vunnet 2-0 hjemme, og med 1-1 i Istanbul kan den lille klubben fra Midt-Sverige glede seg over en skikkelig skrell.

Östersund fikk trolig verst mulig motstand da de trakk den tyrkiske storklubben. Jämtland-klubben har riktignok tatt store steg gjennom det svenske seriesystemet, men de færreste trodde at laget skulle kunne sende Galatasaray ut.

Sjokkerte
Saman Ghoddos og Jamie Hopcutt hadde sørget for 2-0 i hjemmekampen.

Likevel var ÖFK levnet små sjanser i returen. Vertene skapte flere store muligheter, men holdt unna angrep etter angrep.

Martin Linnes var nær å lobbe inn 1-0 for Galatasaray etter 40 minutter, men keeper Aly Keita i Östersund-målet viste god spenst og avverget både norsk og tyrkisk jubel.

Skapte haugevis med sjanser
Galatasaray fortsatte å skape haugevis med sjanser etter hvilen. Laget kastet det meste i angrep, men ble straffet da Fernando Muslera felte Ghoddos på en sjelden svensk offensiv visitt.

Brwa Nouri satte inn det påfølgende straffesparket for svenskene etter en knapp time. Da måtte Galatasaray scoret hele fire mål på en halvtime. Ahmet Calik styrte inn 1-1 21 minutter før slutt, men flere mål maktet ikke vertene å score.

Dermed kunne Östersunds FK juble for en svært uventet seier. Til og med hjemmefansen klappet for de svenske sensasjonsherrene.

Hjemme i Östersund fulgte 10.000 tilskuere på storskjerm.