Håndballgutta kom ned på jorden igjen

Regjerende verdensmester Frankrike slo tilbake etter feilskjæret i Oslo onsdag.

Sander Sagosen og Norge fikk det tøft i bortkampen mot Frankrike og tapte 28-24. Foto: Bendiksby, Terje

Frankrike-Norge 28-24 (13-10)

Sander Sagosen og Norge storspilte onsdag, men lørdag fikk ikke Christian Berges mannskap det til å stemme i samme grad.

Det norske laget ledet riktignok i starten, men etter at Frankrike kom tilbake til 7-7, snudde kampbildet. Franskmennene ledet 13-10 til pause, og Norge maktet ikke å svare etter hvilen. Til slutt endte kampen med firemålsseier i vertenes favør hjemme i Clermont-Ferrand.

– Vi får ikke til den farten vi ønsker. Vi går ikke hundre prosent for det og bommer på for mange enkle sjanser, sa en skuffet Christian Berge til TV 3 etter kampen.

Kaptein Bjarte Myrhol var skuffet over prestasjonen.

– Vi er ikke mange nok som spiller bra nok til å slå Frankrike i dag. De spiller tøffere i forsvar enn sist. Det er mer kontakt og de sliter mer på oss. Så har de tidenes beste keeper i Omeyer, sa han om kampen.

Frankrikes målvaktlegende Thierry Omeyer avsluttet sin landslagskarriere med en solid kamp.

– Han står en god kamp og har flere redninger i en periode vi kunne tatt innpå dem, men de kommer med en vanvittig fysikk. Vi har problemer med å stoppe dem skikkelig, sa keeper Torbjørn Bergerud til TV 3.

Frankrike står med seks poeng i EM-kvalikens gruppe 7, mens Norge står med fire. Litauen har også fire, mens Belgia har null. De to sistnevnte møtes søndag. Om ikke Litauen går på en smell, vil Norge måtte slå Belgia og ta Litauen på innbyrdes oppgjør for å gå videre.

Samme oppskrift

Landslagssjef Christian Berge gikk for samme vinneroppskrift som på onsdag. Han startet med nøyaktig samme lag som i Oslo, og det så lyst ut for bortelaget i åpningen.

Torbjørn Bergerud åpnet med redning, mens Kent Robin Tønnesen sendte Norge i ledelsen med 1-0. Frankrike kvitterte kjapt til 1-1, men Sander Sagosen ordnet 2-1. Like etter utlignet Paris Saint-Germain-stjernen Karabatic til 2-2.

To scoringer av Kristian Bjørnsen ga Norge tomålsledelse, men Frankrike kom tilbake. Lagene fulgte hverandre tett, men etter drøyt 14 minutter gikk Frankrike opp i føringen (7-6) for første gang i matchen.

Så fikk Karabatic en tominutter, og Sagosen utlignet på den påfølgende straffen, men Norge maktet ikke å utnytte overtallet. I stedet var det franskmennene som økte til både 8-7 og 9-7.

Sløste

Norge begynte å sløse med sjansene, og Frankrike fikk etter hvert gå opp til 10-7 med ti minutter igjen av første omgang. Da tok Christian Berge timeout.

Norge reduserte til 8-10, men Frankrike gikk så opp til 11-8. Norge fikk straffekast like etter, men Sander Sagosens forsøk ble reddet. I undertall økte Frankrike til 12-8.

Norge fortsatte å sløse med sjansene. Den franske keeperveteranen Thierry Omeyer nektet Berges offensive våpen scoring gang på gang. Blant annet bommet Magnus Gullerud på fire av fire forsøk.

Likevel var Norge fortsatt på skuddhold med 10-13 før 2. omgang.

Lite spenning

Frankrike åpnet med å gå opp til 14-10 og 15-10 i 2. omgang. Vertene hadde fått et overtak.

Norge prøvde å kjempe seg tilbake, men Frankrike hadde et jerngrep om kampen. Berge tok en ny timeout på stillingen 20-13, og Norge fikk redusert to ganger.

– Vi har kommet ned på jorda igjen etter eventyrkampen i Spektrum, sa Høglund og Pettersen.

Norge var fire mål bak med ni minutter igjen. Sander Sagosen reduserte til 19-22 på straffe, og Espen Lie Hansen banket etter hvert inn 22-25 med fire minutter igjen på klokken. Da været Norge håp om et comeback, men Frankrike og Daniel Narcisse svarte kjapt til 26-22.

Til slutt endte det med 28-24 i vertenes favør.