Larvik mot Vipers i sluttspillfinalen

Det blir et revansjoppgjør mellom grunnseriens to beste lag.

Gro Hammerseng-Edin og Larvik møter Vipers i sluttspillfinaen.  Foto: Pedersen, Terje

Larvik ble som vanlig seriemester, for 13. gang på rad, men Vipers påførte laget det første hjemmetapet i seriekamp siden 1999 med sin 32-30-seier for en drøy måned siden.

Begge semifinalene var jevne resultatmessig etter første kamp, men både Larvik og Vipers gjorde kort prosess i returkampene.

Larvik vant 34-19 over Byåsen, Vipers slo Storhamar 29-19.

Utklassing

Byåsen scoret kampens første mål i Larvik, og utlignet dermed sammenlagt etter 30-31-tapet på hjemmebane, men fire raske Larvik-mål satte skapet på plass. Larvik ledet med fem mål ved pause (14-9), og etter pause utviklet det seg raskt til utklassing.

Så sent som åtte minutter før slutt, på 31-15, hadde Larvik over dobbelt så mange mål som gjestene. Byåsen pyntet litt på resultatet i sluttminuttene.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer med åtte mål, mens Maria Hjertner hadde like mange for Byåsen.

13 forrykende minutter

Vipers hadde to mål å ta igjen på Storhamar etter 27-29-tapet i Hamar. Laget tilrev seg raskt et par måls ledelse, men prøvde forgjeves å riste av seg gjestene i første omgang. Halvveis sto det 11-9.

Etter pause giret Vipers om, og i løpet av omgangens 13 første minutter vokste forspranget til ti mål (22-12). Siden var det aldri tvil om hvilket lag som skulle til finale.

Kari Brattset scoret åtte ganger for Vipers, Lise Banger fem for Storhamar.