– Vi pisser det bort

Nytt kvartfinaletap for Zuccarello og New York Rangers.

NYTT TAP: New York Rangers gikk på sitt andre strake tap mot Ottawa Senators. Foto: Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images/AFP

Jean-Gabriel Pageau sørget nesten egenhendig for at Ottawa Senators slo New York Rangers 6–5 i NHL-sluttspillet lørdag. Pageau sto for fire av målene. Men det kunne fort ha endt annerledes. Med fire minutter igjen av siste periode ledet Rangers 5-3.

– Vi pisser det bort. Vi gjør småfeil overalt. Det er piss. Denne skulle vi ha vunnet. Det er frustrerende. Man kan ikke vinne sluttspillkamper når man slipper inn seks mål, sier Mats Zuccarello til TV 2.

Tapet betyr at New York Rangers nå ligger under 0-2 i kvartfinaleserien.

– Vi har fortsatt troen. Vi skal spille to hjemmekamper nå. Vinner vi de, så er vi tilbake. Vi må luke bort pissfeilene. Vi leder med to når det er fem minutter igjen. Det er altfor dårlig, sier Zuccarello.

Rangers åpnet best
Senatorene fra den canadiske hovedstaden hadde allerede et overtak på Rangers etter å ha vunnet den første kampen i runde to av sluttspillet, som spilles som best av syv.

Likevel var det Rangers som først fikk kampens først scoring da Michael Grabner satte inn 1–0 etter drøyt fire minutters spill. Ti minutter senere utlignet Jean-Gabriel Pageau, som virkelig skulle komme til å prege kampen i Canadian Tire Center med til sammen fire scoringer.

I andre periode festet Rangers grepet med scoringer av Chris Kreider og Derek Stepan, før Marc Methot reduserte for vertene. Etter nesten 16 minutter sørget Brady Skjei for 4–2 til gjestene fra New York.

Mark Stone reduserte for Ottawa etter bare halvannet minutt av den siste perioden, men kort tid etterpå sørget Skjei for at Rangers igjen hadde en tomålsledelse. Klokken tikket mot det som så ut til å bli en grei Rangers-seier, men så meldte Pageau seg for alvor igjen. Med drøyt tre minutter igjen av kampen, reduserte han til 4–5, og da det bare var så vidt over ett minutt igjen å spille, scoret han igjen. Han sørget dermed for utligning 5–5 og for at kampen gikk til forlengning.

Lang forlengning

En hel 20-minutters periode med forlengning ga ikke noe resultat, men snaut tre minutter ut i den andre overtidsperioden var det nok en gang Pageau som var sist på pucken. Med sitt fjerde mål for kvelden sørget han nærmest egenhendig for at Ottawa nå har vunnet to av to kamper mot Rangers i sluttspillet. Neste gang de to lagene møtes er i New York natt til onsdag norsk tid.

Norske Mats Zuccarello fikk drøyt 27 minutter på isen lørdag, men noterte seg verken for scoring eller assist denne gangen.