Ronaldo og Marcelo sørget for at Real Madrid fortsatt er i førersetet

Marcelos 2-1-scoring like før slutt mot Valencia sørger for at Real Madrid fortsatt har skjebnen i egne hender i kampen om ligagullet.

Laget hadde noen timer tre poeng å gå på til annenplasserte Barcelona som møtte Espanyol senere lørdag.

Men Barcelona slo byrivalen 3-0 takket være to scoringer av Luis Suárez og én av Ivan Rakitic.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Dermed er Barcelona serieledere på innbyrdes oppgjør, men Real Madrid har en kamp færre spilt etter Barcelonas kveldskamp lørdag. Hengekampen spilles mot Celta 17. mai.

Mot Valencia ga Cristiano Ronaldo Real Madrid ledelsen etter 27 minutter. Det målet var hans 367. i Europas største ligaer, og dermed har han slått rekorden til legenden Jimmy Greaves.

Ronaldo har tre mål i portugisisk toppserie, 84 i Premier League og nå 280 i La Liga. Greaves scoret 366 ganger i engelsk toppserie og italiensk Serie A fra 1957 til 1971.

Ronaldos mål virket å bli kampens eneste inntil gjestenes Dani Parejo viste seg fram på et frispark etter 82 minutter. Spanjolen bøyde ballen i Keylor Navas' nærmeste hjørne. Real-keeperen fikk bare slått ballen om mulig enda lenger opp i krysset til 1-1.

Marcelo reddet imidlertid vertene da han etter 86 minutter trakk seg inn fra venstre og satte ballen i mål med høyrefoten til 2-1.

Nedrykk for Tony Adams
Granada rykket ned fra La Liga med lørdagens 1-2-tap borte mot Real Sociedad. Laget har tapt alle sine fire første kamper med Tony Adams som trener.

Adrián Ramos scoret Granadas første mål siden Adams inntok trenerjobben for tre uker siden, men det skulle vise seg å bli en mager trøst.

Real Sociedad tok ledelsen ved Carlos Vela rett før pause, mens Juanmi ble matchvinner da han skjøt inn 2-1-målet seks minutter før slutt.

Ramos gjorde 1-1 etter 65 minutters spill i San Sebastian.

Osasuna allerede nede
Granada har sluppet inn ni mål på Adams fire første kamper ved roret. Arsenals tidligere stopperkjempe fikk sjansen da Lucas Alvarez fikk sparken etter en lang rekke uten seier. Situasjonen ble på ingen måte bedre med trenerskiftet.

Klubben har tapt hele ni av sine ti siste seriekamper.

Før før har Osasuna rykket ned til nivå to i spansk fotball. Sporting Gijón ligger an til å bli det tredje laget som må ta den tunge turen ned en divisjon. Laget er seks poeng bak Leganés på sikker plass.